Aşktan yana şanssız olmanızın nedeni

Share

Ah şu gönül işleri… Bu yazıya tıklattıran hayal kırıklıkları, olduramamalar ve “Son verdim kalbimin işine!” isyanı… Biliyoruz o hissiyatı. Aşktan yana şanssız olduğunu, bir daha hiç yüzünün gülmeyeceğini ve hatta belki yalnız öleceğini düşünüyorsun. Belki bu fikre o kadar inandın ki, geçmişte yaşadığın güzel şeyleri bile görmüyor gözün.

Haksızsın demek ne haddimize; evet insanın içinde bulunduğu hissiyat gerçekliğini belirliyor. Fakat belki işleri tersine döndürmek mümkündür. En azından meditasyon gurusu ve yazar Jody Shield bize bu konuda ümit veriyor.

Shield, Insider’a verdiği röportajda “Neden bazı insanlar aşkta şanssız olduklarını hissederler?” sorusuna şöyle bir cevap veriyor: “İnsanların genellikte aşkta şanssız olmalarının sebebi, geçmişe ait bagajları, diğer bir deyişle, eski duyguları ve anılarıdır.” Shield biraz da felsefi bir kanaldan sözlerine devam ediyor ve “Geçmişimizi temizlemez ve işlemden geçirmezsek, dünyaya yaydığımız bilgi, pek de iyi olmadığımız geçmiş ilişkilerimize dair bir bilgi olur.” diyor. Ona göre bu davranış yüzünden yeni ilişkilerimizde de aynı negativiteyi çekmeye devam ediyoruz.

Zurnanın zırt dediği yeri tahmin etmek zor değil: “Peki o bagajı nasıl bırakacağız?”

Jody Shield “Öncelikle, tekrar tekrar başınıza gelen şeylerin farkına varın.” diye cevap veriyor. “Geçmişi salıvermenin yolu öncelikle farkındalıktan geçer. Yaşadığınız ilişkiler ve hayatınıza giren insanlardaki tekrarlayan kalıpların ve davranışların farkına vararak işe başlayın.”

Yani ilişkilerde kendinizi hep aynı konumda buluyor, hep aynı sorunu yaşıyor, hep aynı sonla karşı karşıya geliyor ya da benzer insanları hayatınıza sokuyorsanız bunun ayırdına vararak akışı tersine çevirmenin ilk adımını atabilirsiniz.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...