Ucuz iPhone bu yıl geliyor

Share

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleri hakkında her gün bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi de Apple’ın ucuz iPhone modeli ile karşımıza çıkacağı söyleniyor. Peki, fiyatı ile bütçe dostu olacak olan iPhone modelinin özellikleri nasıl olacak?

Ucuz iPhone nasıl olacak?

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu yıl karşımıza ucuz iPhone modeli ile çıkacağını dile getirdi. 6.1 inç’lik LCD ekrana sahip olması beklenen bütçe dostu iPhone’un, 550 dolar seviyesinde satılacağı söyleniyor.

Türkiye’de 2.500 TL ila 3.000 TL arasında bir fiyatta satılması beklenen bu modelin çift SIM desteği ile gelmesi bekleniyor. Ancak bu çift SIM’li iPhone’un 100 dolar daha pahalı olacağın altı çiziliyor. Gücünü Apple A10 yonga setinden ve 2 GB RAM‘den alması beklenen uygun fiyatlı iPhone, 3D Touch ekran teknolojisini barındırabilir.

ucuz iphone

iPhone X‘daki gibi çentikli bir tasarımın kullanılacağını düşündüğümüz bu iPhone modeli, ekran teknolojileri açısından iPhone 6s ile aynı olabilir. Bu demek oluyor ki P3 Gamut ve True Tone teknolojileri ucuz iPhone‘da yer almayacak.

Fiyatına baktığımızda rakiplerine göre daha stabil bir deneyim sunacak olan uygun fiyatlı iPhone‘un yanında 2 modelin daha tanıtılması bekleniyor. Bunlar sırasıyla iPhone 11 ve iPhone 11 Plus olacak. Bakalım Apple, uzun bir süredir konuşulan uygun fiyatlı iPhone hayalini bu yıl gerçekleştirebilecek mi?

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...