Daha az çekicilik, daha çok mutluluk

Share

“En çekici adamlar neden aynı zamanda en kötü sevgililerdir?” sorunuza cevap niteliğinde bir araştırmayla karşınızdayız. Biz demiyoruz ama araştırma şöyle diyor: Daha az çekici adamlarla çıkan kadınlar ilişkilerinden daha mutlu.

Journal of Family Psychology‘de yayınlanan ve 82 heteroseksüel çiftin katılımıyla yapılan çalışmada kendilerinden daha az çekici erkeklerle evlenen kadınların daha mutlu evlilikler yaptığı ortaya çıktı. Asıl önemli olan bulgu ise bunun tamamen evrimle alakalı olması.

Evrim süresince erkekler bir sonraki kuşağa güçlü genler geçirme kaygısını geliştirdiler. Bu sebeple çekici kadınlarla eş olmaya çabaladılar. Bunun aksine kadınlar görünüşten çok istikrara önem verdiler.

Araştırmaya göre bugün de daha çekici kadınlarla evlenen adamlar ilişkilerini devam ettirmek için daha motive haldeyken kendilerinden daha az çekici kadınlarla evlenen adamlar eşlerini “çantada keklik” zannediyorlar. İşte bu yüzden de en çekici adamlar en kötü sevgili adayları olmaya devam ediyor. Yine de evrim yakın gelecekte (milyon yıl sonra) neler gösterir bilinmez.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...