Günlük egzersizler ile kalori yakımı

Share

Bisiklete binmek en sağlıklı egzersizlerin başında gelmektedir. Hıza bağlı olarak yarım saatte yaklaşık olarak 350 ya da 400 kalori yakmanız mümkündür. Bisiklete binmek aynı zamanda muhteşem bir kardiyo yöntemidir. Kan akışının düzenlenmesinde de etkilidir.

Koşu günlük egzersizlerin başında gelmektedir. 30 dakika süren bir koşu 450 kalori yakmayı sağlar. Koşmak aynı zamanda kalp sağlığı açısından da oldukça yararlıdır. Bu antrenmanı yaparken doğru bir kıyafet ve süre belirlemeyi ise unutmamalısınız. Egzersiz ile ilgili sağlam bir geçmişe sahip değilseniz eğer koşmak yerine uzun ve tempolu yürüyüşler ile hareket etmeye başlayabilirsiniz. Günlük bir saatlik dans size 200 kalori kaybettirecektir.

Mutfak işleri ile bir saatlik bir sürede 200 kalori yakmanız mümkün hale geliyor. Sadece zayıflamak ve fit bir vücut için değil aynı zamanda sağlıklı bir ömür sürebilmek için de egzersizi yaşam biçimi haline getirmeniz gerekiyor. Dengeli beslenmenin yanında düzenli olarak egzersiz yaptığınız takdirde hem kilo verme sürecinizi hızlandırmış hem de kalıcı bir şekilde kilo vermiş olursunuz.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...