Netflix Hikayeler kullanıma sunuldu

Share

Netflix tarafından sunulan yeni bir özellik ile kullanıcılar artık mobil uygulamalar üzerinden içeriklerin ön izlemelerini görüntüleyebilecekler. İşte, iOS uygulaması için gelen Netflix Hikayeler özelliğinin detayları.

iOS için Netflix Hikayeler özelliği geldi

Instagram ve Snapchat gibi servislerde görmeye alıştığımız hikayeler özelliğinin Netflix mobil uygulamaları için ile dizi ve film içeriklerinin 30 saniyelik ön izlemeleri izlenebiliyor. Dikey olarak oynatılan 30 saniyelik fragmanlar ile ilginizi çeken içerikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Ön izlemeler, uygulamayı açtığınızda ekranın üst tarafında daireler halinde konumlandırılıyor. Bu dairelere tıkladığınızda videoyu anında görüntüleyebiliyorsunuz. Öte yandan, platformun bu kısa klipleri slayt gösterileri olarak adlandırdığını da not olarak düşelim. Bunları listelerinize ekleme veya hemen izleme olanağına da sahipsiniz. Sonraki ön izlemeye geçmek için kaydırma hareketi yapmak veya ekrana tıklamak yeterli. Evet, aynen benzer uygulamalarda olduğu gibi. Oynatma sırasındaki kullanıcı arayüzünün da oldukça işlevsel olduğunu belirtelim.

Kademeli olarak dağıtımına başlayan Netflix Hikayeler özelliği, yakın zamanda tüm kullanıcılar tarafından görülmeye başlayacak. Şu an için sadece iOS için Netflix uygulamasına gelen özellik, çok yakında Android uygulamasına da sunulacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...