WhatsApp’a yerli rakip ‘İletee’ geliyor

Share

HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli mesajlaşma uygulaması İletee ile daha güvenli bir şekilde mesajlaşılabilecek.

Ankara’da gerçekleşen 2. Kamu Siber Güvenlik Zirvesi’nde teknolojide milli çözümler değerlendirildi. Düzenlenen zirvede açıklamalar yapan HAVELSAN Genel Müdürü Atalay “En ileri teknolojilerle geliştirilen milli ve kriptolu bir mesajlaşma platformu üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay en ileti teknolojilerle geliştirilen milli ve kriptolu bir mesajlaşma ve görüşme platformu üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Atalay; “İletee adını verdiğimiz platformda kullanıcılarımız WhatsApp’ın özelliklerinden daha fazlasını bulacak ve çok daha güvenli olacak.” dedi.

iletee

Atalay, sosyal medya platformlarının alternatiflerini yapmanın çok kolay olmadığını belirterek, “Türkiye’de bulunan firmaların bir Facebook yapmasına engel hiçbir şey yok. Ama Facebook’u Facebook yapan oradaki 1.5 milyar kullanıcı.” ifadesinde bulundu.

HAVELSAN olarak en ileri teknolojilerde milli ve kriptolu bir mesajlaşma platformu geliştirmek için çalıştıklarını belirten Atalay, mobil iletişim platformumuzun sunucularının Türkiye’de olacağını belirtti.

Yerli ve milli iletişim platformu olacak olan İletee’nin; mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme, e-posta, konum paylaşma, konum görüntüleme, not alma ve saklama gibi işlevleri kriptolu bir şekilde gerçekleştirecesi söyleniyor. Son olarak uygulamanın yıl sonunda tanıtılacağını belirtelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...