Serinletici Sinema Kulübü: Up

Share

‘Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan’… Bu cümle bize çocukluğumuzun en büyük mirası. Her 23 Nisan’da çocuk olmanın güzelliğini hatırlamak, yaşamak için umut veriyor bizlere. Bugün bir şeyi daha hatırlayacağız.

Serinletici Sinema Kulübü’nde haftanın filmi ‘Up’ ile çocukluk hayallerinden vazgeçmeyenlerin hikayesini izleyeceğiz…

Bir zamanlar…
Carl, neredeyse 80 yaşına gelmiş huysuz bir ihtiyardı. Aslında bir zamanlar mutluydu. Eski fotoğraflara baktığında ya da zihninde anılar canlandığında mutlu zamanlar tüm hücrelerine akın ediyordu. Karısı Ellie ile unutulmaz bir aşk hikayesinin kahramanlarıydılar. Ellie ve Carl adeta ruh ikiziydiler. Bu yüzden de Ellie yaşama veda edince Carl’ın ruhunun neşesi de onu terk etmişti. Bir daha dönmemek üzere…

carl and ellie death ile ilgili görsel sonucu

‘Tanışmak ve tanımak’
Carl, karısı Ellie’ye kavuşacağı gün için yaşıyordu. Daha küçük birer çocuktular ve ikisi de terk edilmiş bir evde macera peşindeydiler. Tanışmaları işte böylesine eğlenceli olmuştu. Tanıştılar ve yıllar geçtikçe birbirlerini daha iyi tanıdılar. Sonrasında ise tanıştıkları terk edilmiş evi satın alıp hayallerindeki evi yarattılar. Artık bu unutulmaz ev yalnızca hayallerini süslemeyecekti.

yukarı bak ellie kapak fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu

Bazı şeyler hiç değişmiyordu.
Bir başka hayalleri daha vardı. Onların daha küçük birer çocukken terk edilmiş eve gitmelerinin nedeni Charles Muntz isimli kaşife duydukları hayranlıktı. Yıllar geçse de bazı şeyler değişmemişti. Carl ve Ellie hala macera peşindeydiler ve bir gün muhakkak Cennet Şelalesi’ne gidip Charles Muntz ile tanışacaklardı. Bu hayale çok yaklaşmışlarken Ellie hayata veda etti. Geride ise yüzü bir daha asla gülmeyecek bir adam bıraktı.

up carl ile ilgili görsel sonucu

Maceraya atılacaktı.
Günün birinde Carl ve Ellie’nin anılarının yaşadığı evi yıkmak istediler. İşte bu Carl’ın beklediği andı. Yıllarca onlara mutlu bir yuva olan evlerini yıktırmayacaktı. Bunun için de çılgınca bir plan yaptı. Maceraya atılacaktı. Hem de yalnız başına değil, evini de yanında götürecekti. Evinin çatısına bağladığı yüzlerce balon ile Carl, unutulmaz bir maceraya atıldı. Uçuyordu. Kendi eviyle birlikte göklere doğru süzülüyordu. Fakat Carl fark etmeden yanında iki şey daha götürüyordu. Birincisi son zamanlarda ona musallat olan izci çocuk Russel. İkincisi ise yükseklik korkusuydu. Henüz 8 yaşında bir çocuktu Russel ve uçan bir evde seyahat etmek onun için çok fazlaydı. Hele ki bu huysuz ihtiyar ona böylesine kötü davranırken.

yukarı bak filmi fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu

‘Saf çocuk mutluluğu’
Ama Russel dünyaya çocuk gözleriyle bakıyordu. Kalbindeki heyecan tombik yüzüne yansıyordu. Öyle ki hem kalbi hem de bakışları kaya gibi sertleşen Carl bile Russel’ın saf çocuk mutluluğuna kayıtsız kalamamıştı. Karısı Ellie ile hep istedikleri ama kavuşamadıkları çocuklarının yerine koymaya başlamıştı Russel’ı fark etmeden.

up carl ellie ile ilgili görsel sonucu

Sınırsız macera…
Yüzlerce balonla uçan bu ev onlara sınırsız bir macera sunmuştu. Carl’ın hayali Russel’ın hayallerine kavuşmuştu. Russel’ın sevgisi yaşlı Carl’ın kalbindeki buzları eritmişti. Efsanelere konu olan bir maceraperesti ararken, asıl maceraperestin kendileri olduğunu anlamışlardı. Tehlikelerle dolu ve akıl almayacak olaylara tanık oldukları bu yolculuk onların sınavı olmuştu.

up dreamworks ile ilgili görsel sonucu

Hayaller…
Hayal kurmak en güzeli değil mi? Sizlere her ne kadar katılsak da hayallerin gerçekleştiğini görmek daha güzel bir duygu. Bu eşsiz hikaye bizlere hayallerde imkansızlığa yer olmadığını ve ne zaman umutsuzluğa düşsek gökyüzüne bakmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Hadi hep birlikte gökyüzüne bakalım ve unuttuğumuz çocukluk hayallerini hatırlayalım… İyi seyirler!

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...