Chrome’un sekme tasarımı yenileniyor

Share

Google, internet tarayıcısı Chrome için atılımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Chrome 66 sürümü ile otomatik oynatılan videoları engelleyen Google, şimdi de Chrome tasarımı için düğmeye bastı!

Chrome tasarımı yeni güncelleme ile değişecek!

Google Chrome bildiğiniz gibi Android‘de kullanılan materyal tasarıma tam anlamıyla geçiş yapamamıştı. Son güncellemer ile tasarımı iyice oturtan Chrome, yeni gelecek güncelleme ile açık sekmelerin tasarımını değiştirecek.

Chrome tasarımı

Mevcut Chrome sürümünde açık sekmeler köşeleri ile daha kesin bir görünüme sahip. Ancak gelecek olan güncelleme ile açık sekmelerin köşeleri oval bir yapıda olacak. İlk bakışta Firefox’un sekme tasarımına çok benzeyen yeni sekme tasarımı çok yakında herkesin beğenisine sunulacak.

Bazı görsel iyileştirmelerin de yapılacağı yeni güncelleme ile Chrome‘un rakiplerine göre daha hızlı bir internet deneyimi sunması bekleniyor. RAM ve batarya tüketimi konusunda henüz bir hamle yapmayan Chrome’un önümüzdeki yıl bu soruna da değinmesi bekleniyor.

Tasarımsal açıdan Windows 10’un keskin hatlarından vazgeçerek, Ubuntu ve macOS tasarımına yönelen Google, bakalım bu hamlesi ile kullanıcıların beğenisini kazanabilecek mi?

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...