Diş ipi kullanmamak düşündüğünüz kadar kötü mü?

Share

Diş Doktoru Carolyn Taggart-Burns, “Egzersiz rutininizi aksattığınızda veya vitaminlerinizi almayı unuttuğunuzda olduğu gibi birkaç defalığına diş ipi kullanmayı aksatmanız dünyanın sonu değil” diyor. Ancak düzenli aralıklarla diş temizliğinizde diş ipi kullanmanız büyük önem taşıyor.

Taggart-Burns, dişlerinizi yalnızca fırçaladığınızda temizliğin büyük kısmını atladığınızı söylüyor. Dişlerinizin arasında kalan besin artıkları bakteri oluşumuna ve plaklara neden oluyor. Bu da zamanla dişlerin çürümesine ve diş eti çekilmesine yol açıyor. Birkaç gün üst üste diş ipi kullanmamak bakterilerin çoğalmasına ortam hazırlıyor.

Hedefiniz günde bir defa düzenli olarak diş ipi kullanmak olsun. İpin bir ucunu orta parmağınıza dolayın. Baş ve işaret parmaklarınız arasında gerili tutarak dişleriniz arasında nazikçe yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin. Sert hareketler yapmanız diş eti kanamalarına neden olabilir; dikkatli olun!

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...