Seyir halinde uyuyan Tesla sürücüsüne büyük ceza

Share

İngiltere’de aracındaki otopilot modu ile seyir halinde giderken uyuyan Tesla sürücüsü, tespit edilerek büyük cezaya çarptırıldı.

İngiltere’de Hemel Hempstead bölgesinde Tesla Model S aracı ile seyir halindeki Bhavesh Patel isimli sürücü, aracın otopilotunu aktifleştirdikten sonra uyuyakaldı.

65 kilometre hızla giden Tesla Model S, olayın gerçekleştiği esnasında yoğun trafikli bir bölgede seyrediyordu.

Uyuya kalmış bir şekilde araçla seyrine devam eden Patel, başka bir sürücü tarafından fark edilerek kamera ile kayıt altına alındı. Uyuyan sürücüyü kayıt altına alan diğer aracın şöförü, ilgili sürücüyü Hertfordshire polisine ihbar etti.

İhbarı değerlendiren Hertfordshire polisi, uyuyan Tesla sürücüsünü suçlu bularak kendisine birçok ceza kesti. Patel’in ehliyetine 18 aylığına el konuldu. Aynı zamanda 1,800 pound para cezası kesilen sürücü, devlet adına herhangi bir görevde 100 saat çalışacak.

Aracını alalı henüz 5 ay olan Patel, yaptığı şeyin aptalca olduğunu belirtirken aracın muhteşem özelliklerinin altını çizdi.

BBC

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...