Apple, iPhone kutu içeriğini daha da azaltacak

Share

Barclays analistlerinden Blayne Curtis ve ortakları, 2018 model iPhone modelleri yepyeni bir iddiayı ortaya attı. İddialara göre, 2018 model iPhone modellerinin kutu içeriğinde, önceki iPhone kutu içeriklerine göre azalma olacak.

Analistlerden çıkan bu iddialar, yeni iPhone modellerinin kutusunda Lightning’i 3,5 mm jak’a dönüştürme adaptörüne yer verilmeyeceği yönünde. Böyle bir durumda, daha önceki nesillerden kalan bir adaptöre sahip olmayan kişilerin -kutudan çıkacak Lightning girişli EarPods’ları ya da kablosuz kulaklık kullanacak kişiler hariç- başka bir kablolu kulaklık kullanabilmesi için 39 TL ücret ödeyip satın alması gerekecek.

Apple, iPhone kutu içeriğini daha da azaltacak

Bunların yanı sıra iddialar doğru çıkarsa, adaptör için DAC / ADC yongaları üreten Cirrus Logic tedarikçisi, Apple’dan gelen siparişleri kaybedebilecek.

2018 yılında tanıtılacak iPhone modellerinin kutu içeriğinde bu adaptörün yer almaması, sonraki iPhone’ların kutu içeriğinde de yer almayacağı anlamına geliyor. Bu durumun çoğu tüketici tarafından hoş karşılanmayacağı düşünülüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...