Samsung Galaxy A6 ve A6+ tanıtıldı

Share

Son zamanlarda hakkında epey bir iddia ve sızıntıları ortaya çıkan Galaxy A6 ve Galaxy A6+, uzun bir sürenin ardından sonunda resmi olarak tanıtıldı. Orta segmentin iki yeni oyuncusu olan telefonlar, Samsung’un sonsuz ekran teknolojisini yeni bir fiyat noktasına taşıyor.

Samsung Galaxy A6 ve A6+ özellikleri

Tasarım olarak birbirine oldukça benzeyen modelleri birbirinden ayıran en önemli farklarından biri ekran boyutları oluyor. A6 modelinde 5.16 inçlik ekran yer alıyorken, A6+ modelinde 6 inç boyutunda ekran yer alıyor.

Her iki modelde de 18.5:9 ekran formatı kullanırken, parmak izi okuyuları kameranın alt tarafında yer alıyor. Bunun yanı sıra A6 modelindeki arka kamera sayısı bir iken bu sayı A6+ modelinde 2’ye çıkıyor.

Galaxy A6 serisi tanıtıldı

Telefonların diğer donanım özelliklerine baktığımızda ise her iki modelde de her biri 1.6 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli yonga seti kullanılıyor. Bunun yanında kullanıcılar, her iki model için de 3 GB RAM – 32 GB dahili hafıza ve 4 GB RAM – 64 GB dahili hafıza arasında seçim yapabiliyorlar.

Galaxy A6 modelinin batarya tarafında 3.000 mAh kapasiteli bir pil kullanılırken, A6+ modelinde 3.500 mAh kapasiteli bir pil konumlandırılıyor.

Kamera konusunda oldukça iddialı olan modellerden A6, arka tarafında f/1.7 diyafram açıklığında 16 megapiksellik kameraya ev sahipliği ediyor. Cihazın ön tarafında ise f/1.9 diyafram açıklığında 16 megapiksellik kamera yer alıyor. Arka ve ön tarafta da LED flaş olduğu görülüyor.

Galaxy A6 serisi tanıtıldı

Çift arka kameraya yer verilen A6+ modelinin arka kameralarından biri 16 megapiksel çözünürlüğünde iken, diğer kamera 5 megapiksel çözünürlüğüne sahip. Bu çift arka kamera sayesinde arka tarafı bulanık fotoğraf elde edilebiliyor. Galaxy A6+’ın ön tarafında ise A6 modelinde olduğu gibi f/1.9 diyafram açıklığında 16 megapiksellik kamera yer alıyor. Ön ve arka tarafında da LED flaş konumlandırılıyor.

2018 model A6 serisi, Mayıs ayı içinde Avrupa, Asya ve Latin Amerika‘daki raflarda yerini alacak. Her iki model için de henüz resmi bir fiyat bilgisi bulunmuyor. Fakat ortaya çıkan detaylarda Galaxy A6 modelinin 300 – 340 Euro aralığında, Galaxy A6+ modelinin ise 360 – 400 Euro aralığında bir fiyata sahip olacağı belirtiliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...