5X5: ABBA’nın dönüşünü kutlayan şarkılar

Share

Daha biz doğmadan ayrılmıştı efsanevi grup ABBA; fakat bizler hiçbir zaman onların ayrılığını tasvip etmedik ve kabullenmedik. Yıllar yılı ‘ABBA geri mi dönüyor’ haberlerini gazetelerden kesip biriktirdik. Çılgın bir ABBA hayranı olmak bunu gerektirirdi çünkü.

Ve dahası çılgın bir ABBA hayranı olmak Mamma Mia’yı hayran olarak izlemek ve sonra tekrar tekrar izlemek demekti. Çünkü Mamma Mia demek ABBA demekti. Müzikalin içine özene bezene yerleştirilen muhteşem şarkılar hem kendi anılarımızı hem de kahramanların hatıralarını canlandırdı. ‘I have a dream’ diye umutlandık, ‘money money money’ diye dert yandık, ‘our last summer’ diye anılara daldık…

Şimdi ise geçmişi bırakıp geleceğe bakma zamanı! Eski günleri ve birlikte müzik yapmayı özleyen ABBA grubu yeniden bir araya gelme kararı aldı. Kendimizi bildik bileli bu müthiş grubu bir arada hayal eden bizler için nasıl güzel bir haber olduğunu tahmin edersiniz muhakkak.

‘Yaş almış olabiliriz ama şarkılar yeni ve çok iyi hissettiriyor’ diyen grup üyelerini selamlıyor ve Serinletici 5’te 5 kategorisinde ABBA’nın en iyi 5 şarkısını dinleyerek efsanenin dönüşünü kutluyoruz…

5- Gimme! Gimme! Gimme!

4- One of us

3- Money, money, money

2- Dancing Queen

1- I have a dream

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...