Porsche Cayenne E-Hybrid

Share

Porsche’nin hibrit model aileleri büyümeye devam ediyor. 2017 yılının yaz aylarında yenilenen Cayenne, bu neslinde de hibrit seçeneğe kavuştu. Tahmin edileceği gibi yeni araç eskisinden daha yüksek performans sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında neon renkli fren kaliperleri ve hybrid logolarının dışında şarj kapağıyla da kardeşlerinden ayrılan otomobilin iç mekanında da neon renkli detaylar ve hibrit sistemin özelliklerini gösteren dijital göstergeler dışında farklılık yok.

Turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli V6 motoruna eşlik eden elektrik motoruyla birlikte 461 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen otomobil 0’dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken maksimum sürat 253 km/s olarak açıklanıyor.

14.1 kWh kapasiteli pilleri sayesinde 44 km elektrik menzili sunabilen Cayenne E-Hybrid sadece elektrik motorunu kullanarak 133 km/s sürat yapabiliyor. Pillerin dolması içinse standart prizde 7 saat 48 dakika, hızlı şarj aletindeyse 2 saat 18 dakika harcanması gerekiyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...