Apple Hissesi Alan Buffet, Amazon ve Google’a Girişmediği İçin Pişman

Share

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Warren Buffet’in net serveti 80 milyar dolardan fazla. Geçtiğimiz günlerden Apple’dan hisse alan Buffet, Amazon ve Google’dan da hisse almadığı için pişman olduğunu bildirdi.

Berkshire Hathaway‘ın kurucusu Warren Buffet, yatırımcıları ile birlikte yıllık toplantı düzenlendi. Buffet, toplantıda pişmanlığından bahsetti.

Amazon ve Google’dan hisse almamasının hata olduğunu belirten Buffet, “Google ve Amazon hakkında yanlış kararlar verdim. Aslında bu iki şirkete de baktık. Ancak beklentilerin mevcut fiyatlardan çok daha iyi olduğunu hissettiğim bir sonuca varamadığım için hata yaptım” açıklamasında bulundu.

Bir zamanlar, Bill Gates’in kendisine Altavista’yı bırakarak arama motoru olarak Google’a geçmesi gerektiğini söyleyen Buffet, daha uyanık olması gerektiğinin altını çizdi.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u hafife aldığına değinen söyleyen Buffet, “Amazon’un ilk baştan itibaren seyrettim. Jeff’in başardığı mucize gibi bir şey. Sorun şu ki, ben bir şeyin bir mucize olacağını düşündüğüm zaman, bunun üzerine bahse girmemeye eğilimliyim. Ancak belli işlere karşı bazı içgörülerim olsaydı açıkça çok daha iyi olurdu” diyerek yakındı.

Geçtiğimiz günlerde Buffet, yaklaşık 75 milyon Apple hisse senedine denk gelen alımı için 13,3 milyar doları kasasından çıkarmayı göze aldı.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...