Alonso: Bir gecede gridin ön tarafına dönemeyiz

Share

Fernando Alonso, Barcelona’ya götürülmesi planlanan güncellemelere rağmen çok büyük bir adım olmayacağı konusunda uyarıyor.

Bu yıl şimdiye kadar sıralama turlarında son bölüme kalamayan McLaren, şampiyonayı Renault’nun 1 puan önünde dördüncü sırada götürüyor.

Dayanıklılık sorunları yüzünden şasi güncellemesini ertelemek zorunda kalan McLaren, Barcelona’da yeni bir güncelleme planlıyor.

Barcelona öncesi konuşan Alonso, güncellemenin kendilerini gridin önüne taşıyacağını düşünmediğini söyledi.

“Avrupa’ya, İspanya’ya ve evime dönüyor olmak harika! Kendi evinizde size destek veren taraftarların önünde yarışma hissinden daha iyisi yoktur. Kendi evimde yarışabildiğim için şanslıyım, tüm sürücüler bu fırsata sahip olamıyor ve her geçen yıl bana verilen destek daha da artıyor.”

“İspanya GP’si yaz arasına kadar giden çok yoğun bir dönemin başlangıcı olacak. Bu hem McLaren için, hem de diğer mücadelelerim için yoğun bir dönem olacak. Bu mücadeleye gerçekten çok hazırım, önümüzdeki birkaç yarışta bizi neyin beklediğini görmek beni heyecanlandırıyor.”

“Arka planda bazı yeni güncellemeler olduğunu biliyorum ancak bizi bir gecede gridin ön tarafına taşıyacak sihirli bir hamle olmadığını da hepimiz biliyoruz. Fabrikada çok fazla iş yapıldı ve yapılması gereken daha fazla iş var. Barcelona’da sahip olacağımız yeni şeyleri değerlendirme ve tam olarak nerede olduğumuzu görme şansımız olacak.”

“Daima olduğu gibi, özellikle de Bakü’deki savaştan sonra bu hafta sonu taraftarlarımın önünde yeniden savaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Stoffel Vandoorne da “Cuma günü çalışacağımız bazı yeni parçalar olacak ve tüm bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Ama diğer takımlar da aynı şeyi planlıyorlar.” dedi.

Son olarak Eric Boullier, güncellemeler hakkındaki soruya, “Çoğu takımda olduğu gibi cuma günü test etmemiz gereken yeni parçalar olacak ve bunlardan hangilerini hafta sonu boyunca kullanacağımızı ya da gelecekteki yarışlarda kullanacağımıza karar vereceğiz. Lojistik sebeplerden ötürü Barcelona bunları getirmenin en mantıklı zamanı. Diğer tarafta bu, aracı geliştirmeye yönelik son yarışa kadar sürecek güncelleme planlarımızın da bir parçası.” yanıtını verdi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...