Sainz: Verstappen ve Ricciardo olayında her iki taraf da hatalı

Share

Carlos Sainz Jr, Red Bull pilotları arasında Bakü’de yaşanan kazanın ardından her iki pilotun da suçlu olduğunu düşünüyor.

Red Bull pilotları, Bakü’de gerçekleştirilen yarışta pek çok kez yan yana gelmiş ve en sonunda temas ederek yarış dışı kalmışlardı.

Pek çok kişi Max Verstappen’in yön değiştirdiği için suçlu olduğunu düşünürken, pek çok kişi de Daniel Ricciardo’nun çok iyimser davrandığını söylüyordu.

Red Bull tarafı, her iki sürücünün de hatalı olduğunu söylerken, Mercedes’ten Niki Lauda’ya göre “bir sağa bir sola giden” Verstappen suçlu olan taraftı.

Bu kaza, gelecek yıl için ismi Red Bull’la anılan Carlos Sainz’a soruldu.

İspanyol pilot, “Bence iki taraf da eşit derecede hatalı. Bana göre olmaması gereken bir kazaydı ancak oldu. Ama ikisi de agresif davrandıklarını zaten kabul ettiler.”

“Bana sorarsanız Ricciardo biraz fazla iyimser davrandı. Max de fren yaparken farklı yönlere doğru hareket etti. Durum böyle olunca temas yaşandı.”

“Böyle bir olay her zaman başınıza gelebilir ama takım arkadaşları arasında olmamalı. Dediğim gibi her zaman olabilir, bu oldukça uzun süren bir savaştı.”

“Bilmiyorum, aynı şeyi Nico ile yaşamak istemezdim! Bunun olmamasını umuyorum.” şeklinde konuştu.

Sainz, hayalindeki takım ismi ve pilotlar sorulduğunda, “Sanırım Team 55 yapardım. Pilotların da Michael Schumacher ve Ayrton Senna olmasını isterdim. Onları aynı araçla yarışırken görmek çok güzel olurdu.” cevabını verdi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...