Türkiye’de satılık konut fiyatları arttı

Share

Hürriyet Emlak internet sitesi, geçtiğimiz aya ait Emlak Endeksi’ni açıkladı.

Buna göre Türkiye’deki beş büyük ilde konut satış fiyatlarında en büyük artış Antalya ve İzmir’de oldu. İzmir’de satılık evlerin fiyatları %8,34 artarken, Antalya’da bu oran %8,30 oldu. Ankara’da %6,29, Bursa’da %2,33 ve İstanbul‘da da %1,38 oranında yükseliş gösteren konut fiyatlarının yanı sıra, kimi şehirlerin kiralık konutlarında ise fiyat düşüşü meydana geldi. Buna göre İstanbul’da kiralık evler %1,68 oranında düşüş gösterirken, Ankara’da da %4,73 oranında azaldı.

Ülke genelindeki satılık ev fiyatları ise altı ay içerisinde %5,3 oranında yükseliş gösterdi. Buna göre ortalama metrekare fiyatı olarak bin yedi yüz dört lira belirlendi. Ayrıca amortisman süresi de Türkiye geneli ile yirmi iki sene olarak hesap edildi. Son altı aylık zamna içerisinde en çok konut fiyatı artan şehir ise yüzde yirmi yedi oranıyla Erzincan oldu. Erzincan’ı Amasya, Sakarya, Artvin ile BAyburt takip ederken, satılık konut fiyatlarındaki en çok düşüş de %-12 ile Mardin’de gerçekleşti. Onu %-8 ile Kırşehir, %-8 ile Muğla ve %-7 ile Uşak ve %-3’le Elazığ takip etti.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da ise satılık konut fiyatları son altı ay içerisinde yüzde dört ranında yükseliş gösterdi. Bu oran, kiralık konutlarda yüzde üç olarak belirlendi.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...