Warriors üst üste dördüncü kez konferans finalinde

Share

Konuk ettiği New Orleans Pelicans önünde hata yapmayan son şampiyon Golden State Warriors, bu sezon da adını Batı Konferansı’nda finale yazdırmayı başardı.

NBA Playoffları Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors, ağırladığı New Orleans Pelicans’ı 113-104’lük skorla geçerek seride 4-1 üstünlük sağladı ve konferans finaline yükseldi.

Üst üste dördüncü sezonda adını konferans finaline yazdıran Warriors’ta Stephen Curry 28 sayı 8 asist ve 7 ribaunt, Kevin Durant 24 sayı 7 asist ve 6 ribaunt, Klay Thompson 23 sayı, Draymond Green 19 sayı 14 ribaunt ve 9 asistle galibiyette önemli pay sahibi oldular.

Pelicans’ta Anthony Davis 34 sayı ve 19 ribauntluk performansıyla maçın en skoreri olurken, Jrue Holiday ise 27 sayı, 11 asit ve 10 ribauntla triple-double yaptı, ancak bu performanslar mağlubiyeti önleyemedi.

Golden State Warriors böylece Batı Konferansı finalinde Houston Rockets ile eşleşti. Saha avantajının Rockets’ta olduğu Batı Konferansı final serisinin ilk maçı, 15 Mayıs Salı günü Houston’da oynanacak.

Euro Sport Türkiye / AA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...