Siz yetişkinler ne ara bu kadar sıkıcı oldunuz?

Share

Land Rover bu yıl 70. yaşını kutluyor. 70 yıla rağmen maceracı ruhunu hala kaybetmediğini vurgulamak isteyen marka; bunu geçmişe dönük, nostaljik bir bakışla ya da marka mirasına vurgu yaparak kutlamıyor. Onun yerine geleceğe bakarak çocukları odağına koyan bir filmle çıkıyor karşımıza.

Reklam ajansı Spark 44 tarafından yaratılan “70 Years Young” kampanyasının filminde, tek bir Land Rover araç bile görmek mümkün değil. 70 saniyelik filmde gördüklerimiz, etrafta koşup oynayan, birbirinden sevimli çocuklar. Farklı ülke ve kültürlerden çocuklar kameraya bakarak biz yetişkinlere, bizim de bir zamanlar onlar gibi olduğumuzu hatırlatıyor ve soruyor: “Peki ne oldu?”

Genç olmanın, keşfetmenin, merakın, eğlencenin gerçekte ne demek olduğunu bizlere anımsatan çocuklar yetişkin hayatının sıkıcılığına da değiniyor. “Tek yaptığınız sıkıcı şeyler, alışveriş ve iş, bir de ekonomiden bahsetmek” diyorlar bize. Sonra da bizi yeniden genç olmaya çağırırken hepimizin büyümek zorunda olduğumuzu ama bunun yaşlanmak anlamına gelmediğini söylüyorlar.

Land Rover – 70 Years Young kids ile ilgili görsel sonucu

Oyuncu Olmayan Çocuklar, Gerçek Mekanlar
You are Here yapım şirketinden Joe Connor tarafından yönetilen filmde dünyanın dört yanından oyuncu olmayan çocuklar kullanılmış. Bulgaristan’dan Nepal’e pek çok ülkede yapılan çekimler filmle tatlı bir gerçeklik ve kültürel doku kazandırmış. Hatta gerçek mekanların kullanıldığı filmde, Nepal’deki bir hastanede yönetmen kene kurbanı bile olmuş.

Yetişkin olmanın sıkıcılığını vurgularken markanın ruhundaki keşif duygusunu çocuklar aracılığıyla veren film, televizyonda ve dijital platformlarda yayına giriyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...