Selçuk Yöntem, tiyatroda çalan telefona tepki gösterdi

Share

“Benim Adım Feuerbach” oyunuyla Türkiye turnesine çıkan usta oyuncu Selçuk Yöntem, Samsun’da sahnedeyken tatsız bir olay yaşadı.

Cengiz Semercioğlu’nun aktardıklarına göre, olay Samsun’da yaşandı. Kapalı gişe oynayan Benim Adım Feuerbach oyunuyla Türkiye turnesini sürdüren Selçuk Yöntem, Samsun’da da seyirci karşısına çıktı.

Tiyatro, gösteri izleme adabını bilmiyoruz ne yazık ki…

Oyun öncesinde defalarca, “Lütfen telefonlarınızı kapatın, fotoğraf ve görüntü çekmeyin” uyarısı yapılmasına rağmen bazı seyirciler ısrarla telefonu ellerinden bırakamıyor…

Kimi zaman fotoğraf çekiyorlar, kimi zaman sesini açık unuttukları için telefon çalıyor, kimi zaman da flaşla video çekiyorlar.
Sahnedeki oyuncunun konsantrasyonunun bozulmaması imkansız…

Hele Benim Adım Feuerbach gibi, neredeyse tamamı tek kişi üzerine kurulu bir oyunda seyirciden gelen olumsuzluklar oyuncuyu daha da etkiliyor.

Samsun’da da öyle olmuş.

Oyunun başından sonuna kadar seyirciler fotoğraflar, videolar çekmişler, telefonları ellerinden düşürmemişler.

Selçuk Yöntem’in sahnedeki performansını düşürmüş de düşürmüşler…

Tüm bu stresin üzerine oyunun sonuna doğru ön taraftaki bir seyircinin telefonu çalınca…

Seyirci de açıp konuşunca…

Selçuk Yöntem dayanamamış, seyirciye dönüp “yuh be” diye bağırmış…

Repliğinin arasına sıkıştırdığı “yuh be”den sonra da oyuna aynen devam etmiş. Ancak seyirciye tepkisini de oyun sonrasında göstermiş.

Kimseyle fotoğraf çektirmeden, tebrikleri kabul etmeden kulisten çıkmış, kimselere görünmeden arka kapıdan çekip gitmiş…

CNN

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...