Akaryakıtta ÖTV ile fiyat sabitlendi

Share

Döviz ve petrol fiyatlarının son dönemde tavan seviyelere ulaşması, AVM kiraları sonrasında akaryakıt fiyatlarında da patlak verdi. Brent petrol endeksli akaryakıt fiyatlarına yapılan zam sonrasında tekrardan yeni bir zam ihtiyacı doğduğu da belirtilmişti.

Döviz kurlarındaki ve petrol fiyatlarındaki artışın akaryakıt fiyatlarına zamlı olarak yansımaması için hükümetten önlem geldi.

AKARYAKITA ÖTV AYARI

Bakanlar Kurulu’nun akaryakıta ÖTV ayarı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tavan seviyede olan petrol ve dolar fiyatlarını nötrleştirmek için Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) indirim yapılacak. Döviz ve petroldeki düşüşlere bağlı indirimlerde ÖTV mevcut düzeyine kadar artırılarak, akaryakıt fiyatları sabit tutulacak.

HANGİ AKARYAKITLARDA ÖTV AYARI GEÇERLİ?

Bakanlar Kurulu’nun akaryakıta ÖTV ayarı kararının Resmi Gazete’nin bugünkü sayısına göre alınan kararın geçerli olduğu akaryakıtlar, 95 ile 98 oktan kurşunsuz benzin, motorin, bütan, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve propan olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından ilan edilen akaryakıt bayi satış fiyatlarına esas alınan yurt içi rafineri çıkış fiyatlarında, uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak meydana gelen artış durumunda, söz konusu malların tabi olduğu ÖTV tutarlarında, gerçekleşen artış tutarı kadar azalış yapılarak zam vatandaşa yansıtılmayacağı bildirildi.

ÖTV tutarları, 17 Mayıs 2018 tarihinde uygulanan tutarı geçmeyecek.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...