Evlilik mi, bekarlık mı?

Share

Sosyolog Jessie Bernard, 1972 yılında çıkardığı kitabıyla kadın-erkek ilişkilerinde devrim niteliğinde bir kavram ortaya atmış ve “kadın ve erkek tipi” evlilikler olduğunu söylemiş, hatta erkek evliliklerinin daha “başarılı” olduğunu ortaya atmıştı. Bernard’ın bu çıkışından sonra evlilik konusunda sayısız araştırma yapıldı.

Araştırmaların bazıları evliliğin herkes için iyi bir şey olduğunu, bazıları kadınların veya erkeklerin evlilikte daha başarılı olduğunu, bazıları ise bekar kalmanın insan doğasına daha uygun olduğunu öne sürdü.

Bu konudaki araştırmaların tamamını birleştirmek ve ortak bir bakış açısı sunmak için tüm çalışmaların sonuçlarının istatistiksel olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşin bu kısmını bilim insanlarına bırakmakta fayda var.

marriage ile ilgili görsel sonucu

Birçok bilimsel çalışma, evlilikte hayal kırıklığıyla ilgili kadınlar ve erkekler arasında belirgin bir fark olmadığını söylüyor. Fark olduğunu söyleyen çalışmalar ise hayal kırıklığının daha çok kadınlarda görüldüğünü öne sürüyor.

Yalnız yaşamak söz konusu olduğunda kadınlar erkeklerden daha başarılı ancak erkekler de bir arada yaşamak konusunda daha başarılı.

uplifers.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...