En sık gördüğümüz 10 rüya

Share

Tavsiyelerimizi dikkate alıp rüyalarınıza kavuştuysanız öncelikle tebrikler. Şimdi sıra gördüğünüz rüyaları analiz etmekte.

Genellikle duygusal durumumuz vasıtasıyla ortaya çıkan rüya adını verdiğimiz bu imajları evrensel dil olarak yorumlayabiliriz. Klinik Psikolog Zamo Mbele, “Duygular ve insanlar birer bütündür. Dünya üzerindeki herkes günün her anı farklı duyguları tecrübe eder. Rüyalar, bu duygularla aramızdaki ilişkinin yansımadır. Bireysel olarak hayallerimizin, isteklerimizin, korku ve düşüncelerimizin aynasıdırlar” diyor.

En sık görülen 11 rüyanın yorumu:

Diş Düşürmek
Diş genel anlamda kimlik duygusunu ve özgüveni temsil eder. Bu nedenle rüyada diş düşürmek kontrolü kaybetme korkusu veya kendinden şüphe şeklinde yorumlanabilir. Zamo Mbele, bu rüyanın kendini ifade edememe korkusuna da işaret edebileceğini söylüyor.

Hamile Kalmak
Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz? Yeni bir iş kurma fikriniz veya cesaretinizi toplamaya çalıştığınız girişimci görüşleriniz mi var? Bu rüya, yaşanmasını istediğiniz değişiklikler için oldukça heyecanlı olduğunuz anlamına gelebilir. Ancak Mbele, “Hamile olduğunuzu görmek (özellikle ilişkiye başlama sürecindeyseniz) yakınlaşmaktan veya hayatınıza biri sokmaktan korktuğunuz anlamına da gelebilir” diyor.

Takip Edilmek
Burada kim veya ne tarafından takip edildiğinizin önemi yok. Çünkü, bu yakın zamanda karşılaşabileceğiniz, sizi bekleyen korkularınızla yüzleşmekten çekindiğiniz anlamına veya gerçek hayatta birilerinin sizi aradığı anlamına geliyor. Gözünüzü dört açıp çevrenizde olup bitenin farkına varmanızda fayda var.

Önemli Bir Sınavı ya da Uçağı Kaçırmak
Doğru zamanda doğru yerde olmayı başaramadığınızı gördüğünüz bu rüyalar, hem fiziksel hem de duygusal anlamda kendinize odaklanmadığınız anlamına gelebilir. Mbele, “Yeterince iyi olmadığınızı düşünüyor olabilirsiniz” diyor.

Ä°lgili resim

Düşmek
Hayatınızdaki gelişmelere ayak uydurmakta zorlanıyor olabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz ilişkiyi devam ettirmek size zor gelebilir. Hayatta dengeyi bulmayı çalışın. Tabii düştüğünüzü gördüğünüz bütün rüyalardan bu sonucu çıkarmanız gerekmiyor. Yüksek yerlerden kontrolsüzce düşmekle yavaşça ve huzur içinde salındığınız rüyaların anlamı arasında fark olabilir. İkincisi bazı sorunlarınızın yükünü omuzlarınızdan attığınız şeklinde yorumlanabilir.

Uçmak
Rüyaların beş binden fazla olası anlamını bulabileceğiniz Dreams Cloud uygulaması, rüyada uçmayı ‘kontrol’ olarak yorumluyor. Yüksek mesafede sakince uçmak hayatın akışına kendini bırakmayı ve özgüveni sembolize ederken; yere yakın şekilde uçmak ve bu esnada çeşitli engellerle karşılaşmak hayal kırıklığına işaret ediyor. 20. yüzyılın en önemli psikanalistlerin Sigmund Freud, rüyada uçmayı cinsel isteğin uyanışı olarak görüyor.

Öldürülmek (veya Birini Öldürmek)
Panik yapmanıza gerek yok. Rüyalar aleminde birini öldürmek veya öldürülmek negatif algılanmıyor. Dreams Cloud’a göre bu, size zarar veren ilişkilerden kurtulduğunuza veya istenmeyen davranış ve alışkanlıklarınızdan kurtulduğunuza işaret ediyor.

woman killer ile ilgili görsel sonucu

Bir Ünlüyle Tanışmak
Rüyanızda o çok beğendiğiniz ünlüyü görmeniz, yaratıcı enerjinizi ortaya çıkarmak için özel bir günü veya durumu beklediğiniz anlamına geliyor. Davranış Bilimleri üzerine çalışmalar yürüten Psikolog Shelley Smith, “Ünlüler kişisel başarıyı ve bu başarının eksikliğini temsil ediyor. Rüyasında ünlü görenler hayatlarındaki belirli konularda ilham arayışında olabilir” diyor.

Aracın Kontrolünü Kaybetmek
Gerçek hayatta söyledikleriniz ya da yaptıklarınız konusunda pişmanlık duyduğunuz anlamına geliyor.

Yılan Görmek
Freud’a göre, yılan penisi sembolize ediyor. Rüya yorumcuları bu hayvanın aynı zamanda beğendiğiniz veya bir şekilde gözünüzü korkutan bir erkeğe de işaret edebileceğini söylüyor. Dreams Cloud’a göre, bir yılan sizi takip ediyor veya ısırıyorsa bu sizin veya başkalarının söylediği kırıcı sözleri sembolize edebilir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...