Astronot, GoPro’nun SD kartını unuttu

Share

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun dışına çıkarken yanına GoPro alarak, uzay yürüyüşüne dair yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etmek isteyen astronotun hevesi kursağında kaldı. Astronot, GoPro’nun SD kart olmadan çalışmadığını, çok geç öğrendi.

Uluslararası Uzay İstasyonu, yakın yörüngede bulunan ve insanların uzay araştırmaları yapabilmelerinin önünü açmak için çok uzun yıllardır parça parça büyütülen bir yapı. Hâlihazırda içerisinde 6 kişinin yaşadığı istasyon, Dünya’dan gönderilen malzemelerle büyütülmeye ve geliştirilmeye devam edilirken, çeşitli arızaların çözümü için ise astronotlar kullanılıyor. Uzun süredir belirli aralıklarla uzay yürüyüşü yapan astronot ya da kozmonotlar, istasyonda oluşan arızaları elle tamir ediyorlar.

52 gündür uzayda olan Amerikalı astronot Adrew J. Feustel’in çeşitli tamir görevleri için yapmaya hazırlandığı uzay yürüyüşünün hemen öncesinde yaşananlar ise sosyal medyanın gündemine oturdu. Yaptığı yürüyüşü kaydetmek için yanına GoPro almak isteyen Feustel, kameranın tam anlamıyla çalışmadığının farkına vardı. Sonrasında Houston ile Feustel arasında geçen konuşma şöyle gerçekleşti:

Feustel: “Hey, ımm, Houston, GoPro ile ilgili gerçekten hızlı bir soru sormam gerekiyor: Kayıt tuşuna bastığımda ‘NO SD’ yazısını görüyorum. Kayıt ederken böyle bir şey görmem gerekir mi? Bir de eğer kayıt ediyorsa, kırmızı ışık yanmalı mı?”

Houston: “Eğer içerisinde SD Kart varsa ve kaydet tuşuna bastıysan, kırmızı ışığı görmelisin.”

Feustel: “Peki, ‘No SD’ yazıyorsa bu ne anlama geliyor.”

Houston: “Sanırım bu SD kartın takılı olmadığı anlamına geliyor.”

Feustel: “Neyse şimdilik bunu unutalım. Sonra yaparım.”

Astronotun bir anlık dalgınlığı böylesine bir durumun ortaya çıkmasına yol açarken, sosyal medya kullanıcıları yaşanan görüntülerin oldukça sevimli olduğuna kanaat getirdiler.

Tamindir

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...