İngiltere, Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç’in vizesini geciktiriyor

Share

İngiliz makamlarının Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç’in vizesini yenileme sürecini uzattığı ve Rus işadamının bu nedenle takımının FA Cup final maçını stattan takip edemediği ortaya çıktı.

Abramoviç, dün Chelsea ile Manchester United arasında oynanan FA Cup final maçı için tribündeki yerini almadı. Takımının maçlarını yakından takip eden Abramoviç’in bu kadar önemli bir maça gelmemesinin nedeni olarak Rus işadamına vize verilmediği öne sürüldü.

‘VİZE VERMEME DURUMU YOK’

Sputnik’e konuşan Abramoviç’in yakın çevresinden bir kaynak, İngiltere’nin vize vermeyi reddettiği haberlerinin doğru olmadığını, sadece vize uzatma sürecinin çok uzun sürdüğünü belirtti.

‘SÜREÇ OLAĞANDAN YAVAŞ İLERLİYOR’

Kaynak, “Eski vizenin süresi doldu ve Abramoviç yeni vize için başvurdu. Ancak süreç olağandan daha uzun sürüyor. Bu nedenle Abramoviç İngiltere’ye giriş yapamadı” dedi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

15 YILDIR OTURMA İZNİ ALMADAN YAŞIYOR

2003 yılından beri Chelsea’nin sahibi olan Abramoviç’in şimdiye kadar hiç oturma izni almadığı ve sürekli yatırımcı vizesiyle ülkede kaldığı, İngiltere vizesinin süresinin üç hafta önce dolduğu belirtildi.

SKRİPAL VAKASI MI ETKİLİ OLDU?

BBC muhabiri Daniel Sandford, Abramoviç’in vize başvurusunun sonuçlanmasında yaşanan gecikmenin İngiltere ile Rusya arasındaki ilişkilerde son dönemde tansiyonun yükselmesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığının şu aşamada net olarak söylemenin güç olduğunu belirtti.

‘VİZE VERİLİP VERİLMEYECEĞİ HENÜZ BELLİ DEĞİL’

Financial Times’a konuşan kaynaklar, Abramoviç’e ne zaman vize verileceğinin veyahut verilip verilmeyeceğinin henüz belli olmadığını kaydetti.

Yaptığı yatırımlarla Chelsea’yi İngiltere’nin en büyük kulüplerinden biri yapan Abramoviç, Londra ekibine 5 Premier League, 5 FA Cup, 3 Lig Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşattı.

Sputnik

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...