Kristen Stewart yönetmen koltuğuna oturdu

Share

Panic Room, Twilight ve The Runaways gibi filmlerden tanıdığımız Kristen Stewart, ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi için kolları sıvadı.

Sinema tarihinin en etkili gençlik filmi serilerinden birinde başrol oynadıktan sonra Oliver Essay ve Ang Lee gibi usta yönetmenlerle çalışan ve geçtiğimiz yıl Come Swim isimli 17 dakikalık kısa filmi ile beğeni toplayan Stewart, bu sefer gözünü uzun metraj filmlere dikti.

Bir taraftan yandan Vince Vaughn ile Against All Enemies isimli filmle meşgul olan Stewart, Lidia Yuknavitch’in 2011 yılında yayımlanan anı kitabı The Chronology of Water romanı üzerinde çalışıyor. Filmin yönetmenliğinin yanı sıra senaryo kısmına da bulaşan ve “Gelmiş geçmiş en iyi kadın karakteri yazmak istiyorum.” yorumu yapan Kristen, bu yaz yeni filminin çekimlerine başlayacak.

Başrol için büyük bir ismi düşünen genç aktris, bu ismi paylaşmadı. “Genç bir kadının hem erkek hem de kadınlara ilgi duymasının içinde bulunduğu toplum tarafından gelenek dışı kabul edilmesiyle yaşadığı büyük kederi anlatan The Chronology of Water’ın beyaz perdedeki ismi ise şimdilik Water gibi gözüküyor.

Cosmopoliatn

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...