Yeni Kia Sportage duyuruldu

Share

Yeni Kia Sportage makyajlanarak yeni motor seçenekleriyle karşımızda. İşte 1.6 dizel ve hafif hibrit motor ile satın alınabilen Yeni Kia Sportage.

Yeni Kia Sportage neler sunuyor?

Makyajlanarak yeni bir görünüme sahip olan Kia Sportage, bir önceki nesle göre çok büyük farklılıklara sahip değil. Dış tasarımına baktığımız zaman ön ve arka tamponlarda iyileştirmeler göze çarparken far grubu da makyajdan nasibini almış.

Çok büyük değişikliklerin yapılmadığı Sportage makyaj operasyonundan en büyük payı ise buz küpü şeklindeki sis farları almış. Artık yepyeni bir görünüme sahip olan sis farları için belkide aracın tasarımındaki en büyük değişiklik diyebiliriz.

Profilden baktığımızda ise yenilenmiş jantlarla birlikte araç artık çok daha sportif bir görünüm elde etmiş. Arka tarafta ise göze çarpan pek bir yenilik olmasa da aynı tasarıma sahip olan yenilenen arka far grubuyla yenilenen tampon göze çarpıyor.

Aracın içerisine geçtiğimizde ise yenilenen bir üç kollu direksiyon ve yenilenen bir bilgi-eğlence sistemi göze çarpıyor. 7 veya 8 inç olarak satın alınabilen bu ekran artık çok daha kullanışlı.

Gelişmiş sürüş asistan sistemlerine de kavuşan makyajlı Kia Sportage, kendi kendine durup kalabilen adaptif hız sabitleyici, araç çevre gösterimi ve sürücü dikkat uyarısıyla dikkat çekiyor.

En büyük farklılık ise kesinlikle kaputun altında yapılmış. Artık 48V’luk hafif hibrit sistemiyle satın alınabilir olan Kia Sportage, 2.0 litre hacminde dört silindirli dizel motora sahip. Bu motorun karbon salınımı ve tutumluluk konusunda oldukça iddialı olduğu da yapılan açıklamada belirtilmiş.

Bunun yanı sıra Kia bu zamana kadar ürettiği en çevreci dizel olarak nitelendirdiği 1.6 litrelik CRDi motor seçeneğine sahip. 115 beygir ve 136 beygir güç sunabilen bu motor aynı zamanda dört çeker olarak veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile de satın alınabilecek.

Yapılan açıklamada Avrupa’da 2018 yılının üçüncü çeyreğinde satışa sunulacağı belirtilen makyajlı Kia Sportage fiyatı ise henüz belli değil.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...