F1: Pirelli’den lastik isimlerinde sadeleştirmeye gitmesi istendi

Share

FIA ve Formula 1 Yönetimi (FOM), Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi Pirelli’den gelecek sene için lastik isimlerini daha basit hale getirmesini istedi.

Pirelli, gelecek sene de mevcut lastik ürünlerini kullanmayı planlıyor ancak her bir lastiğe -ultra yumuşak, süper yumuşak gibi- ayrı isim vermek yerine o hafta sonu sadece sert, orta ve yumuşak şeklinde isim kullanılması planlanıyor.

Bir süredir bu fikir gündemdeydi ancak artık bunun için resmi talep gelmiş oldu.

Pirelli’nin F1 patronu Mario Isola “FOM ve FIA’dan lastikleri sadece sert, orta ve yumuşak şeklinde adlandırmamız konusunda talep geldi.”

“Tüm yarışlarda 3 renk ve 3 isim kullanılacak ancak açıkçası farklı lastikleri kullanabileceğiz. Çünkü Silverstone ve Monaco’da aynı tür lastikleri kullanamayız.”

“İkinci seviye olarak A, B, C, D, E, F gibi lastikler olacak. İlgili yarışta hangi lastiğin sert lastik, hangisinin orta lastik vs olduğunu söyleyeceğiz. Bu açıdan seyirciler için muhtemelen daha kolay olacak. Ancak derinlere inmek isteyenler için teknik veriler sunmaya devam edeceğiz.”

“Görüşmeler devam ediyor ancak bizden istenen bu değişikliği yapabileceğimizi söyledik.” dedi.

Isola, gelecek sene 5-6 farklı lastik ürünlerinin olmasını beklediğini söyledi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...