2003 SD220 Asteroiti Dünya için tehlike yaratabilir

Share

NASA, sıradışı şekliyle dikkat çeken bir asteoritin Dünya için tehlike oluşturma ihtimali olduğunu açıkladı. Ancak paniğe gerek yok, çünkü bu ihtimal oldukça düşük.

2003 SD220 kod ismiyle bilinen asteroitin Noel’den az önce tespit edilmesi nedeniyle uzmanlar asteorite “bayram” ismini verdi. 1.6 km uzunluğun olan ve yüzen su aygırına benzetilen gök cisminin son 400 yılda Dünya’ya sadece 2.9 milyon km kadar yaklaştığı tespit edildi. Bu mesafe bizim için oldukça uzak olsa da uzayın büyüklüğü içinde oldukça kısa bir mesafe.

Bilim insanlarının elde ettiği verilere göre, gök taşının tekrar benzer şekilde Dünya’ya yaklaşması 2070’li yıllarda olacak. Kısacası şu an için problem yok, fakat ilerleyen zamanlarda bir anda beliren ve direkt Dünya’yı hedef alan bir gök taşının varlığı tespit edilirse kendimizi ne kadar savunabilir sorusu tartışılmaya değer.

Haber Uzay

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...