Flappy Bird geri dönebilir + Anket

Share

Yüksek bir bağımlılık yapma kapasitesine sahip Flappy Bird, iOS ve Android marketlerinden geçtiğimiz ay geri çekilmişti.

image

Oyunun yapımcısı (ve aynı zamanda oyunu kaldıran) Dong Nguyen, Rolling Stone’a yaptığı röportajda Flappy Bird’ü tekrar yayınlamayı düşündüğünü söyledi.

İlk olarak Mayıs 2013’te yayınlanan Flappy Bird, 2014 Şubat’ında App ve Play Store’da en popüler uygulama haline gelmiş, günlük olarak 55.000$ gelir getirdiği iddia edilmişti.

Her ne kadar Dong Nguyen, ilgiden rahatsız olduğu için Flappy Bird’ü uygulama marketlerinden çektiğini söylese de, oyunun arkaplanının popüler Nintendo oyunu Mario’ya hayli benzemesi de davalardan kaçınmak için olası bir neden olarak görülmüştü.

Dong Nguyen’in ölüm tehditleri alması, yemeden içmeden kesilip yarattığı oyun sebebiyle intihar etmeyi dahi düşünmesi ise Flappy Bird’ün ortadan kaybolmasının ardındaki diğer iddialar arasında gösteriliyor.

Flappy Bird son olarak 8 Şubat’ta uygulama marketlerde yer almış ve Dong Nguyen, 22 saat içinde uygulama marketlerinden kaldırılacağı uyarısını yapıp söylediğini yerine getirmişti.

Flappy Bird anketimize katılarak sevilen-sevilmeyen ama bu denli ilgi çeken oyunun olası dönüşü hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz:

You may also like...