Hoşçakal Windows XP

Share

12 yıl önce çıkan ve halen hatrı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip olan Windows XP, bundan böyle güncelleme alamayacak.

Microsoft yaptığı duyuruda 12 senedir popüler işletim sistemine destek verdiklerini ve donanım/yazılım dünyasının artık yeni teknolojilere yatırım yapması gerektiğini belirtti.

Bliss

Windows XP ile birlikte Office 2003 de Microsoft tarafından bundan böyle desteklenmeyecek.

25 Ekim 2001’de piyasaya sürülen Windows XP, Microsoft tarihinin en başarılı işletim sistemlerinden biriydi. Sonrasında çıkan Vista hiçbir başarı elde edemezken XP, ancak Eylül 2012’de tahtını Windows 7’ye bırakmıştı.

Toplam da üç adet servis pakedi de alan Windows XP, son olarak Mayıs 2008 SP3 sürümüne kavuşmuştu.

Peki tüm bunlar ne anlama geliyor? Basitçe Windows XP ve Office 2003’ün bundan sonraki güvenlik tehlikeleri karşısında savunmasız kalacağını söyleyebiliriz.

Kullanıcıların Windows 8 içeren bilgisayarlara terfi etmesi şiddetle önerilirken Microsoft, bugünün PC’lerinin 2001’lerin XP dönemine göre üç kat ucuz olduğunu belirten kampanyaları sunmaya başladı bile.

Elbette Windows 8’in yanında güvenlik anlamında bambaşka durumda bulunan Apple’ın MacBook’ları ve günümüz bilgisayar işlemlerinin çoğunu geçirdiğimiz internet tarayıcıları düşündüğümüzde Chromebook gibi alternatifler de düşünülebilir.

Sonuç ne olursa olsun, birçok internet kullanıcısının kalbinde yer edinen Windows XP unutulmayacak.

You may also like...