Mad Men’in (de) Final Sezonu İki Parça

Share

AMC’nin 1960’lardaki reklam sektörünü konu alan başarı dramı Mad Men, final sezonunda bir başka AMC yapımı Breaking Bad’in yolunu izliyor.

Mad Men’in yedinci ve final sezonunun ilk yedi bölümü 2014 yılında halen yayınlanmakta iken, toplamda 14 bölüm olan sezonun ikinci yarısı 2015 yılında izleyiciyle buluşacak.

Bir sezonu ikiye bölmek yerine neden kısa bile olsa iki ayrı sezon olup olmadığı elbette herkesin aklındaki esas soru.

Bunun nedenleri arasında tahminler çoğu şeyde olduğu gibi parayı işaret ediyor ve detayları bilinmese de oyuncu kadrosu ve ekiple sezon başına anlaşıldığı tahmin ediliyor. Tüm masraflar düşünüldüğünde normalden uzun bir sezon çekip ikiye bölmenin, birbirinden bağımsız iki sezon çekmekten daha düşük maliyetli olması bu uygulamadaki kilit nokta.

Bir diğer bakış açısı ise Emmy’ler. İki yapımı Breaking Bad ve Mad Men’in birbirine rakip olmasını istemeyen AMC, en azından Mad Men’i 2015’te tek başına yarıştırmak isteyecektir. Böyle düşünüldüğünde iki yıla yayılmış bir sezon yapımcı açısında gayet mantıklı oluyor.

Bu iki tahmin edilen neden veya ardında bambaşka ne olursa olsun, izleyiciler açısından 7 sezonu iki ay gibi bir sürede izleyip devamı için bir yıl beklemek ağır olacak. Hele ki, Mad Men’in bir daha geri dönmeyeceği gerçeğiyle yüzleşirken..

You may also like...