Monaco’da Nico Rosberg rüzgarı esti!

Share

2014 Monaco GP’sinde sıralama turlarından itibaren Mercedes’in iki pilotu Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasında geçen mücadelenin galibi Rosberg oldu.

Nico Rosberg, Mercedes, Monte-Carlo, 2014

Yaptığı hatayla cumartesi günü Lewis Hamilton’ın hızlı tur atamamasına neden olup kendisine pole pozisyonunu getiren Nico Rosberg, ilk sırada başladığı Monaco Grand Prix’sini kazanmasını bildi. Yarış içerisinde görme problemleri de yaşayan Hamilton damalı bayrağı ikinci sırada görürken Red Bull’dan Ricciardo Monaco’da kürsüyü tamamlayan isimdi.

Kimi Raikkonen, Ferrari, Monte-Carlo, 2014

Mercedes ve Red Bull’lardan performans olarak geride olan Ferrari’de, Fernando Alonso dördüncü sırayı alırken harika bir start’ın ardından güvenlik aracı periyodunda tur bindirdiği Max Chilton’la temas yaşayan Kimi Raikkonen fazladan iki pitstop yaparak yarışı 12. sırada tamamladı.

Yarışın en büyük sürprizlerinden biriniyse, Monaco’nun yıpratıcı etkilerinden yararlanan Jules Bianchi yaptı. Aldığı cezalara rağmen 9. sırada finish gören Bianchi, Marussia tarihinin ilk puanlarını da almış oldu.

Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ise dördüncü başladığı Monaco GP’sinin daha ilk turlarında sorun yaşayarak yarışa veda etti. Anlayacağınız geçtiğimiz yıllarda Mark Webber karşısında kurduğu araca alışma ve şans gibi üstünlükleri 2014’te tamamen Ricciardo’ya kaptıran Vettel’in kabus dolu sezonu tüm hızıyla devam ediyor.

2014 sezonunun geneli için konuşacak olursak, Nico Rosberg ve Lewis Hamilton çekişmesinin Mercedes’in baskınlığını gizleyip heyecanı yerinde tuttuğunu söylersek yanlış olmaz.

Monaco GP’sinin tüm sonuçları şöyle:

Pos. # Driver Team
1 6 Nico Rosberg Mercedes
2 44 Lewis Hamilton Mercedes
3 3 Daniel Ricciardo Red Bull
4 14 Fernando Alonso Ferrari
5 27 Nico Hulkenberg Force India
6 22 Jenson Button McLaren
7 19 Felipe Massa Williams
8 8 Romain Grosjean Lotus
9 17 Jules Bianchi Marussia
10 20 Kevin Magnussen McLaren
11 9 Marcus Ericsson Caterham
12 7 Kimi Raikkonen Ferrari
13 10 Kamui Kobayashi Caterham
14 4 Max Chilton Marussia

Formula 1’de gelecek yarış 8 Haziran’da Kanada’da koşulacak.

Tolga Erbak

You may also like...