Dünya Kupası Gün 2: Yağmur, Acı İçerisindeki İspanya ve Güçlü Bir Oyun

Share

İkinci gününe giren Dünya Kupası hafiften bir su sporuna benzedi desek yanlış olmaz. Birinci sınıf futbolcuları adeta mahalle maçına mahkum bırakan yağmurlu günde top kontrolü yapmak bile yeterince zordu.

A Grubu

Meksika vs Kamerun (1-0)

World_cup_day2_5

A grubunun yağmurlu ilk maçında Meksika, Kamerun karşısında 1-0’lık galibiyeti elde etti. Kamerunun deyim yerindeyse şanssızlık abideliğini yaşadığı maçın 90 dakikası, Meksika’ya yaradı.

B Grubu

İspanya vs Hollanda (1-5)

Günün (ve belki de turnuva bounca bulunabilecek) en heyecanlı maçlardan biri kuşkusuz İspanya ve Hollanda arasındaki mücadeleydi. İspanya’nın berbat bir golle kazandığı 2010 Dünya Kupası finalinin rövanşı niteliğinde de olan karşılaşmada portakallar tek kelimeyle İspanya’yı ezip geçti.

450567568

İspanya’nın penaltı golüne karşılık ilk yanıtı ilk yarı sonuna doğru Robin Van Persie’nin muhteşem golüyle veren Hollanda ikinci yarı rakibine göz açtırmadı. Roben’İn iki golü, De Vrij ve yine Van Persie’nin golleriye farkı 4’e çıkaran Hollanda sahadan 5-1 önde ayrıldı.

Şili vs Avustralya (3-1)

World_cup_day2_6

Gecenin son maçında Şili, turnuvanın en zayıf ekibi olarak gösterilen Avustralya karşısındaydı. Alexis Sanchez ve Jorge Valdivia Avustralya defansı karşısında yapacaklarını yaparken Güney Amerika ekibi 3-1 galibiyete erişti. Avustralya’nın tek golü Tim Cahill’den geldi.

You may also like...