Siri’ye Türkçe dil desteği çok yakında gelebilir

Share

Uzun zamandır Türkiye’deki iPhone ve iPad kullanıcılarının merakla beklediği özelliklerden bir tanesi iOS’te yer alan sesli asistan Siri’ye Türkçe dil desteğinin gelmesi. Her ne kadar iOS 8′le birlikte Apple birçok farklı dil desteğini Siri’ye kazanırmış olsa da bu diller arasında maalesef Türkçe yer almıyordu.

Bugün ortaya çıkan bir iş ilanı Apple’ın Siri’ye Türkçe dil desteğini getirmek üzere çalıştığını gösteriyor. Siri Dil Mühendisi olarak aranan iş ilanında Türkçe dil bilgisine sahip olma gerekliliği yer alıyor. Bunun yanında Java dil bilgisi ve daha önce iOS ve OS X geliştiricisi olmak da aranan özelliklerden. İlanda işe başvuracak olanlarda istenen eğitim ise Bilgisayar Bilimleri ya da Elektronik Mühendisliği mezunu olma.

Apple, bu ayın başlarında tanıtmış olduğu iOS 8 ve OS X Yosemite’ye Türkçe dikte özelliğini koymuştu. Mükkemmel bir şekilde çalışan bu özellik Apple’ın Siri konusunda neler yapabileceğini çok net bir şekilde gösteriyor.

Apple’ın Türkçe konusunda hala eleman arıyor olduğunu düşünürsek Sobahar’da tüm kullanıcılara sunulacak olan iOS 8′le birlikte Siri’ye Türkçe dil desteğinin gelmesi pek mümkün değil gibi. Ancak ilerleyen zamanlarda iOS 8.1′le gelmesi olası görünüyor.

Apple’ın Siri Dil Mühendisi olarak yayınladığı ilanlarda Türkçe’nin yanında Rusça ve Arapça dilleri için de ayrı ayrı iş ilanları bulunuyor.

Kaynak: Apple Fanatiği
Mert Bulan

You may also like...