RIP iPod Classic

Share

9 Eylül’deki etkinliğinde iPhone 6’lardan Apple Watch’a birçok ürün tanıttı Apple. Ama bunların arasında sessiz sedasız emekliliğe ayrılan biri daha vardı; iPod Classic.

Ipod-rip

İlk olarak 2001 yılında taıtılan ve Apple’ın geri dönüşünün mimarı iPod Classic (tabi o zamanlar diğer Nano vb iPod modelleri olmadığından ismi sadece iPod’tu) 5 GB hafızası ve 399 dolarlık fiyat etiketiyle müzik dünyasını değiştirmişti. iPod ilk MP3 çalar hatta ilk hard disk’li MP3 çalar bile değildi ama olanların arasında en iyilerinden biri olması fazlasıyla sevilmesinde yardımcı olmuşu.

Tarihler Eylül 2002’yi gösterdiğinde Apple, yine 399 dolara 10 GB’lık yeni nesil iPod modelini çıkarttı. Artan kapasitenin yanında iPod, kendisini büyük kitlelere ulaştıracak Windows desteği de artık arkasına almıştı.

iPod-Memorial-2

Üçüncü jenerasyonda sonradan kalkan dokunmatik tuşlar ve PC için iTunes, dördüncü jenerasyonda incelik, renkli ekran, fotoğraf, video derken son 2007 yılında üretilen ve 2009’da güncellenen 40.000 şarkı kapasiteli 160 GB’lık iPod Classic modeline kadar gelindi.

2009’dan beri güncellenmeden satışı devam eden iPod Classic kuşkusuz böyle bir teknoloji dünyasında beş sene aynı formda satışta kalarak bile son bir galibiyet elde etti. iPod Classic müzik dünyasını değiştiren yaklaşımı, eşsiz tıklamalı tekerleği ve o dolmak bilmeyen hafızasıyla her zaman hatırlanacak..

Fa561350

Kaynak: Mashable

You may also like...