Artık iOS 7’ye Dönüş Yok

Share

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8, 17 Eylül’den itibaren tüm uyumlu cihazlara sunuldu. Ancak başta yavaşlık sorunu yaşayan iPhone 4S kullanıcıları olmak üzere iOS 8’den şikayetçi olanlar da var.

Ios_8

Yeni işletim sisteminden memnun olmayanlar, iOS 7’ye ait dosyaları manuel olarak download edip cihazlarındaki yazılımı bir önceki ile değiştirebiliyordu.

Ancak 27 Eylül’den itibaren Apple, yeni yüklenen iOS 7’lerin doğrulanmasını durdurdu. Bu da demek oluyor ki, cihazda iOS 7 kurulu değilse, artık geri dönüş (downgrade) şansınız yok.

Aslında Apple’ın bu süreyi biraz daha kısa tuttuğunu da görmüştük ancak iOS 8’in özellikle 8.0.1 ile yaşadığı hatalar, teknoloji devinin iOS 7’ye dönüşleri bir süre daha açık tutmasını sağladı.

8.0.2 ile de, Apple’ın hatalardan arınmış bir iOS 8 sürümüne eriştiğine inandığını söyleyebiliriz.

Bununla birlikte iOS 8’e olan güncellemelerin yavaş olduğunu da güncellemeler hakkıdaki bir diğer not. Özellikle geçtiğimiz yılki arayüz değişikliği yaşanan iOS 7 güncellemeleriyle karşılaştırdığımızda kullanıcıların iOS 8’e üçte bir oranında az geçiş yaptığı gözlerden kaçmadı.

You may also like...