Bianchi’nin Bilinci Kapalı Bir Şekilde Hastaneye Kaldırıldığı Japonya GP’sini Hamilton Kazandı

Share

2014 Formula 1 sezonunun 15. grand prix’si Japonya’da koşuldu.

image

Yoğun yağış nedeniyle güvenlik aracı ardında başlayan grand prix henüz ikinci turun sonunda kırmızı bayrakla durduruldu.

Yağışın azalmasıyla birlikte yeniden güvenlik aracı ardında piste dönen pilotlar şartların daha da iyileşmesiyle yarış fırsatını yakaladılar. DRS açılana kadar sakin giden grand prix’de Lewis Hamilton, pole pozisyonunda kalkan takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçerek rahat bir birincilik elde etti.

Red Bull’dan Sebastian Vettel’in üçüncü sırayı elde ettiği Japonya GP’sinde Ricciardo dördüncü ve McLaren’dan Jenson Button beşinci oldu. Button’ın özellikle yağmur altında aldığı taktiksel riskler kendisine üst sıralara tırmanma konusunda hayli yardımcı oldu.

Ferrari’de ise Fernando Alonso yarışın henüz başında elektrik arızasıyla yarış dışı kalırken Kimi Raikkonen yarışı 12. sırada bitirerek puan dahi alamadı.

Japonya GP’sinin en trajik anıysa 46. turda yaşandı. Sutil’in dakikalar önce kaza yaptığı noktada pist dışına çıkan Jules Bianchi yapılan çalışmaların arasına daldı ve Sutil’in ifadelerine göre vince çarptı. Bianchi’nin durumunun ciddi olduğu konuşulurken Fransız pilot bilinci kapalı biçimde hastaneye kaldırıldı. Olumsuz hava şartları sebebiyle ambulans helikopter kalkamazken Bianchi kara yoluyla hastaneye götürüldü.

Bianchi’nin kazasının ardından kırmızı bayrakla bitirilen Japonya GP’sinin tüm sıralaması şöyle:

image

Bianchi’nin kazası sonrası olay yeri (yayın ilkeleri gereği olumsuz görüntü oluşturacak ve pilotu zor anında gösterecek fotoğraflar eklenmemiştir):

image

image

image

image

image

image

image

Kazanın ardından Jules Bianchi hastanede ameliyata alındı. 

Tolga Erbak

You may also like...