Facebook’un Sonu 2017 Mi?

Share

ABD’de yapılan araştırmaya göre popülaritesini günden güne yitiren sosyal paylaşım sitesi Facebook, 2017’ye kadar üyelerinin yüzde 80’ini kaybedebilir.

image

Son üç yılda Facebook’un 3 milyon kullanıcısını kaybettiğinin altı çizilen iStrategy Labs araştırmasına göre sosyal ağı kullanan orta yaş ve üzeri üye sayısında da ciddi artış var.

Kullanıcı sayısındaki düşüş ve yaşlanma bu şekilde devam ettiği takdirde Facebook 2017’de terk edilmiş bir siteye dönebilir.

Sosyal medyada sıkça karşılaşılan bu duruma bir zamanların devi MySpace de düşmüş, şirket Facebook’un yayılmasının ardından neredeyse kullanılmaz hale gelmişti.

Facebook’un tahtını zorlayan en büyük sosyal ağ ise elbette insanlara daha fazla kendilerini ifade imkanı sağlayan Twitter olarak görünüyor.

2017’de yüzde 80’ini kaybetmesi beklenen Facebook’un 2020’den itibarense tamamen kullanılmaz hale geleceği tahmin ediliyor. Şirketin Instagram, WhatsApp gibi çeşitli kollardaki yatırımları kaçınılmaz sonu kanıtlarken ve Facebook’un gelecekte kendisini haber sitesi odaklı bir yapıya dönüştüreceği de konuşulanlar arasında.

Sezin Nil Tufan

You may also like...