Ferrari Sergio

Share

Geçtiğimiz yıl Cenevre otomobil fuarında Pininfarina standının dikkat çekici modellerinden olan Sergio üretime geçti. Ferrari markasıyla piyasaya çıkan aracın 6 örneği üretilecek ve tahmin edilebileceği gibi bu otomobillerin tamamı şimdiden satıldı.

ferrari sergio (1)

458 Spider temelleri üzerine geliştirilen otomobil konsept versiyonundan çok daha sade bir tasarıma sahip. Sivri burun yapısı korunan Sergio’da kullanılan splitter daha alışılmış bir şekil sunarken siyah renkli bagaj kapağında konseptte sunulan spoiler yer almıyor. Altın renkli jantlar, ileriye doğru açı yapan takla barı, siyah renkli motor kaputu, büyük difüzör ve yeniden şekillendirilen arka bölüm diğer detaylar arasında sayılabilir.

ferrari sergio (2)ferrari sergio (3)

İç mekan tasarımını platform kardeşiyle paylaşan otomobilin bu bölümünde görülebilen farklılıklar Sergio logolarıyla sınırlı. Kaput altında da 458 Speciale ailesinin 4.5 litre hacimli v8 motorunu barındıran Ferrari Sergio 605 beygir güç, 540 Nm tork üretebilirken 0’dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniye olarak açıklanıyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...