Ağaç Giderse Vahşi Yaşam Da Gider

Share

Ağaç. En temel yaşam kaynağımız. Son yıllarda özellikle ülkemizde katliam gibi yok edişleri hesaba kattığımızda insanlığın ne denli körleşebildiğinin de en güzel kanıtlarından biri aslında.

image

Buradan yola çıkarak sanat yönetmeni Ganesh Prasad Acharya, Asya Barınağı için ağaçlar yok edildiğinde daha nelerin yok edildiğini resmeden çalışmalar hazırladı.

Çalışmanın ismi de basit; “when the wood go, wildlife goes” yani “ağaç giderse vahşi yaşam da gider”. Hani görmediğimiz, yok ettikçe daha nelerin gittiğini görmek istemediğimiz gerçeği gözler önüne seren yalın ve bağıran bir çalışma.

Anlamak istenmeyeni anlatmak için yeterli mi? Zaman gösterir. Ama etkileyici olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Eh bu da olmazsa, hayvanların yerine insanları koyarak empatinin sınırları zorlanabilir.

Ama sonunda birinin çıkıp santral için asırlık 6000 ağacı kesmesi ya da bir köprü ve çevre yolları için yoğunluktan inleyen bir şehrin son nefes alma kaynaklarını bir çırpıda yok etmesinin kafası bizde olduğu sürece işimiz hiç de kolay değil..

Çalışmanın diğer öğeleri:

image

image

image

Kaynak: Sanctuary Asia
Nilüfer ÇökmezTolga Erbak

You may also like...