2014’te Kaybettiğimiz Beş Teknoloji Ürünü

Share

Her yıl teknoloji dünyası gelişip bizi yeni yeni ürünlerle buluştururken aşina olduğumuz, belki de zamanında bizde büyük izler bırakan bazıları da aramızdan ayrılıyor.

Hepsini sıralamamız ne kadar zorsa, ilk beşi belirlemek de bir o kadar kolay aslında.

İşte 2014’te üretimi/kullanımı son bulan en önemli beş ürün:

1- iPod Classic

Müzik piyasasını değiştiren ilk iPod, elbette yeni nesilleri ile iPod Classic adı altında üretiliyordu. Ancak telefonların müzik çalma becerileri bu devrimsel ürünü Apple Watch’un tanıtıldığı dönemde sessiz sedasız aramızdan aldı.

2- Facebook Poke

Fark ettiniz mi bilemiyoruz ama Facebook’un poke yani dürtme özelliği 2014 yılında aramızdan ayrıldı. “Zaten ne işe yarıyordu ki” diyebilirsiniz. Bizce de öyle.

3- MSN Messenger

Microsoft’un ünlü anlık mesajlaşma programı MSN Messenger, şirketin Skype’ı almasının ardından 2012’de kullanımdan kalkmış, Çin’de 2014’e kadar kullanılacaktı. Çin’deki son kullanım dönemlerinin ardından MSN Messenger 2014’te hayatımızdan çıkmış oldu; komple.

4- Windows XP

Ve büyük bir kayıp daha. Microsoft’un listemize giren ikinci 2014’te aramızadan ayrılan ürünü 2002’de çıkan Windows XP idi. Halen tarihi bilgisayarlarınız Windows XP ile çalışıyor olabilir ancak yazılım şirketi popüler işletim sistemi için artık hiçbir destek vermiyor ve sistem git gide saldırılara daha açık hale geliyor. Tabi bu Windows 8’i sevmek zorunda olduğumuz anlamına gelmiyor.

5- Flappy Bird

image

Hızlı yaşadı genç öldü Flappy Bird. Seveni de oldu nefret edeni de ancak yapımcısı Dong Nguyen, kendisine ve oyununa olan ilgiye daha fazla dayanamayarak Flappy Bird’ü uygulama mağazalarından geri çekti.

Tolga ErbakEmre Kırtaş

You may also like...