Spor Gündemi 2014/51

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını spor editörümüz Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KIYASIYA YARIŞ

Spor Toto Süper Lig’de 14.haftaya da hakem kararları damga vururken, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki sıralama değişmedi.  Fenerbahçe tartışmalı olan (ki bence serbest vuruşta Erciyesli oyuncu topa elle müdahale etmeden önce faule maruz kalıyor) bir penaltıyla Kayseri Erciyesspor’u mağlup etti. Galatasaray, evinde Mersin İdman Yurdu’na karşı 2 kez geriye düşmesine rağmen epik bir zafer kazandı. Özellikle ikinci yarısı bıçak sırtında giden ve gol atan tarafın maçı kazanacağı bir mücadele izledik. Beşiktaş da Akhisar Bld. Karşısında 3-1 kazandı ancak özellikle ikinci yarıda bir hayli zorlandı. Yoğun maç temposu ve sakatlıklar nedeniyle siyah-beyazlılar muhtemelen bir an önce sezon arasının gelmesini istiyordur.

Bursa’daki gol düellosunda kazanan çıkmadı ve Bursaspor ile Trabzonspor 3-3 berabere kaldı. Galatasaray’ın ardından bir diğer epik zafere ise ligin dibindeki Balıkesirspor imza attı ve 10 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Bal Kes, evinde Kasımpaşa’yı 5-3 yenerken Sercan Yıldırım bulduğu boş alanlardan çıkardığı gollerle neden  “Anadolu takımı oyuncusu” benzetmesini aşamadığını bu performansıyla da doğruladı.

Ligin alt sıralarında ise Sivasspor’da Roberto Carlos dönemi sona erdi. Eskişehirspor ise kazanamama serisini evinde Karabükspor karşısında da sürdürdü. 2014 yılında oynadığı lig maçlarında sadece 4 galibiyet alabilen Kırmızı Şimşekler, Süper Lig’e yeniden yükseldiği 2008-2009 sezonundan bu yana ilk kez düşme hattına bu kadar yaklaştı ve haftayı 15.sırada tamamladı.

TRABZON’DA SULAR DURULMUYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eski başkanlardan Sadri Şener’in, Bursaspor’un şampiyon olduğu sezonun son maçında, Fenerbahçe-Trabzonspor maçında bordo-mavili takımın kalesini koruyan Onur Kıvrak’a “Sana mı kaldı Trabzon’un kalesini korumak” şeklinde çıkıştığını iddia etmesinin ardından haftasonu yapılan mali genel kurulda da yumruklar ve sandalyeler havada uçuştu. Türk Futbolu’nda açıklama yapmaya bilmeyen başkanlar nedeniyle, genç bir kaleci üstelik sakatlığı nedeniyle de sahalardan uzak kalan bir kaleci zan altında bırakıldı. Bu hiç hoş bir hareket olmadı.

BİR EPİK ZAFER DE POTADA

Bu hafta Galatasaray açısında kahramanlık hikayeleriyle dolu bir hafta oldu. Geçtiğimiz hafta 3 oyuncusu takımdan ayrılan ve sezon başındaki kadrodan toplamda 4 ismin eksik olduğu Galatasaray, 7 kişilik rotasyonla çıktığı Olympiakos karşısında (üstelik seyircisiz maçta) galip gelerek adını TOP 16’ya yazdırdı. Valencia’nın Neptunas’ı farklı mağlup etmesinin ardından kendi göbeğini kendisi kesecek olan Ergin Ataman ve 7 kişilik ordusu büyük bir işe imza atarak bu zor şartlarda takıma nefes aldırmayı başardı.

Euroleague’de normal sezon sona erdi ve esas mücadelenin başlayacağı TOP 16 turuna geçilecek.  Gruplar ise şu şekilde oluştu:

E Grubu

Real Madrid, Maccabi, Panathinaikos, Galatasaray, Barcelona, Kızılyıldız, Alba Berlin, Zalgiris Kaunas

F Grubu

CSKA Moskova, Fenerbahçe Ülker, Laboral Kutxa, Niznhy Novgorod, Olympiakos, Anadolu Efes,  Unicaja Malaga, EA7 Armani Milano

BAYANLARDA GÜLEN TARAF GALATASARAY

Kadınlar Basketbol Ligi’nde haftanın derbisinde gülen taraf Galatasaray oldu. Galatasaray, Fenerbahçe’yi 66-60 mağlup ederek  ligde liderlik koltuğuna oturdu.

Anıl Yazar

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...