Astrolog Miray Ertuğrul: Satürn Yay Geçişi ve Burçlara Göre Etkileri

Share

23 Aralık 2014 tarihinde Yay burcuna giriş yapan Satürn, 20 Aralık 2017 tarihine kadar buradaki yolculuğuna devam edecek…

Gökyüzünde halkasıyla tanınan, diğer gezegenlerden farklı ve karizmatik bir görünüme sahip olan Satürn, etkileriyle de diğer gezegenlerden çok farklıdır. Hayatın en gerçek yüzü ve en büyük öğretmenidir. Yaşam şartlarını zorlaştıran hava koşulları; gök gürültüleri, soğuk hava akımları, kuvvetli yağışlar ve kış zamanı Satürn’le yakından ilişkilidir.

Satürn aynı zamanda disiplin olmakla ilgilidir. Sorumlulukların arttığı, hareket özgürlüğünün azaldığı, kişinin kendini baskı altında hissettiği zamanlara işaret eder. Halk arasında yaş bunalımları olarak bildiğimiz etkiler Satürn döngüleriyle alakalıdır. Kişi hayata ciddi gözlerle bakmaya başlar ve sorgular. Sıkı çalışması ve sabırlı olması gerekir. Satürn “kalıcı” başarılara ulaştıran en güzel gezegendir.

Satürn transitleri hepimizin hayatını farklı konularda zorlar. Doğum haritalarımıza bakarak; zorlandığımız alanları, hayat tecrübeleri edindiğimiz noktaları görme şansı elde edebilir, daha bilinçli hareket edebiliriz. Satürn transitinin gerçekleştiği burç, dünya gündeminde öne çıkan konuları görmemize yardım eder.

Satürn, 2012 Eylül – 2014 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerledi. Bu süreçte Türkiye’de doğum kontrolleriyle ve cinsellikle alakalı önemli kararlar gündeme geldi. Ölümler yaşadık, kayıplar verdik. Takıntılı ilişkilerimiz ve saplantılı duygularımız açığa çıktı, kendimizle yüzleşmeler yaşadık. İnkar ederek kaçmaya çalıştığımız hırslarımız, canımızı çok acıttı.

Acısıyla, öğretisiyle, zorluklarıyla önemli bir süreci geride bıraktık. Özeleştiri yaparak derslerini alanlar, hatalarını görmeyi başaranlar huzurlu bir sürece başladı. Bu süreci görmezden gelerek yaşayanlar, hatalarını kabul etmeyi başaramayanlar ve değişime direnenler 14 Mart – 18 Eylül 2015 tarihleri arasında önemli olaylar yaşayabilir, bu sefer kaçmayı başaramayabilirler.

Şimdi inançlarımızı sorgulama zamanı… Bilgilerimizi geliştirmeye yönelik önemli sorumluluklar alabilir, kişisel gelişimimize ve eğitim konularına ağırlık verebiliriz. Bilgi ışığının, ruhumuzu ve hayatımızı aydınlattığını fark edeceğiz. Uzun süredir merak ettiğimiz ancak ertelediğimiz konular hakkında çalışmalara başlayabiliriz. Dil eğitimleri ve yurtdışı bağlantıları gündeme gelebilir.

Evrensel bilginin peşine düşebilir, hayatın amacını sorgulayabiliriz. Dini konuların fazlasıyla gündemde olacağı bu süreçte, dini inançlarımızı gözden geçirebilir, inançlarımızın derinine inmek ve bilmediklerimizi öğrenmek isteyebiliriz. Bu dönem karşılaşacağımız olaylar, hayat felsefemizde ve adalet kavramımızda önemli değişimlere neden olacaktır.

Dünya genelinde ve Türkiye’de; dini konuları suiistimal edenler, cehaletin oluşturduğu yanlış düşünce modelleri ve fanatik düşünceler ön plana çıkmaya başlıyor. Bir süredir gündemi meşgul etmeye başlayan bu konular, 2,5 yıl boyunca çok önemli gelişmelere sahne olacak… Din savaşları ve fikir çatışmaları büyük yankılar uyandırabilir.

Türkiye açısından değerlendirdiğimizde geride bıraktığımız sürece göre daha hafif etkiler söz konusu. Ancak iktidarın yukarıda bahsedilen konularla birebir ilişkisi olduğunu düşündüğümüzde, ilginç ve şaşırtıcı gelişmeler bekleyebiliriz… Anayasa değişikliklerine ilişkin önemli kararlar gündeme bomba gibi düşebilir. Eğitim ve öğretim alanlarında, büyük değişimler gündeme gelebilir.

Sağlık sektörlerinde, işçi sendikalarında, başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle ilgili konularda yeni ve önemli düzenlemeler gündeme gelebilir. Hukuk ve adalet konuları ön planda olacaktır. Gıda sektöründe, cafe ve restoranlarda sıkı denetimler uygulanabilir. Sağlığımızı etkileyen alanlar öncelik kazanmaya başlıyor. Sağlığımıza daha fazla dikkat etmemiz gereken bir süreç başlıyor.

Hayatımızı zorlayan, ruhumuzu daraltan, sorun olarak algıladığımız her olay evrensel plana hizmet eder. Unutmamalı, kişiler ve olaylar yalnızca aracıdır. Öğrenmemize ve gelişmemize yardım ederler…

Işık’la…

Satürn Geçişinin Yükselen Burcunuza Göre Etkileri;

Koç
Düşünce ve inançlarınızda olgunlaşacağınız bir dönem başlıyor. Yeni hayat tecrübeleri kazanacağınız bu süreçte, hukuki konular gündeme gelebilir. Hayata daha gerçekçi gözlerle bakabilir, hayat felsefenizi değiştirecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirmek adına önemli adımlar atabilirsiniz. Özellikle iş hayatınız için gerekli olan eğitimler gündeme gelebilir, sorumluluk almanız gerekecektir. Uluslararası işlerde çalışan Koçlar, yabancı ülkelerle önemli bağlantılar kurabilir. Yurtdışına gitmeyi, dil eğitimi almayı düşünen kişiler için uygun koşullar oluşabilir.

Boğa
Ortaklaşa işlerde ve maddi kazançlarınızla ilgili sorumluluklar artmaya başlıyor. Bu dönem gelirlerinizde kısıtlanmalar gündeme gelebilir. Alacaklarınızı tahsil etmekte zorlanabileceğiniz için, girişeceğiniz yatırımları iyi düşünmelisiniz. Harcamalarınıza ve ödemelerinize ekstra dikkat etmeniz önem kazanacaktır. Korkularınız yükselebilir. Bilinmeyen gizemli konular hakkında araştırmalar yaparak korkularınızı yenmeyi başarabilirsiniz. Yoga, meditasyon gibi ruhsal çalışmalarla ilgilenebilir, manevi konulara yoğunlaşabilirsiniz.

İkizler
İkili ilişkilerinizde olgunlaşmaya başlayacağınız bir dönem başlıyor. Size faydası olmayan, yürütmekte zorlandığınız ilişkiler sona erebilir. Mevcut ilişkilerinizde yeni sorumluluklar alabilirsiniz. İlişkisi olmayan ikizler burçları bu süreçte ciddi ilişkilere başlayabilir, evlilik kararı alabilirler. Sağlam temeller üzerine kurulmamış ilişkilerinizde sarsıcı gelişmeler yaşayabilirsiniz. 2,5 yıl boyunca, hayat tecrübeleri kazanacağınız alan ikili ilişkileriniz olacaktır. Çok çalışmanız, sabırlı olmanız gerekecektir.

Yengeç
Bu tarihten itibaren çalışma hayatınızda sorumluluklarınız artmaya başlıyor. Yeni bir işe başlayabilir, işyerinizde önemli bir pozisyona terfi edebilirsiniz. Sinirsel rahatsızlıklara açık olacağınız bu süreçte, sakinleştirici aktivitelere daha fazla yer vermelisiniz. Sağlığınızı olumsuz etkileyen alışkanlıklarınıza veda etmeniz gerekebilir. Sağlıklı beslenmeye ve düzenli bir hayat yaşamaya özen göstermeli, sporu ihmal etmemelisiniz.

Aslan
Aşk hayatınızda ve çocuklarınızla ilgili konularda sorumluluklarınız artmaya başlıyor. Aşk hayatınız önemli testlerden geçebilir. Temeli sağlam olmayan ilişkileriniz sona erebilir. Uzun süreli ilişkileriniz bu süreçte resmiyet kazanabilir. Özellikle çocuk sahibi olan Aslan burçları, çocuklarının ihtiyaçlarıyla ve eğitimleriyle ilgili önemli sorumluluklar alabilir, onların geleceği için fedakârlık edebilirler. Uzun süredir ertelediğiniz hobilerinizle tekrar ilgilenebilir, kurs vb. etkinliklere katılabilirsiniz.

Başak
Ev ve aile hayatınızla ilgili sorumluluklarınız artmaya başlıyor. Yer değişikliği ve tadilat gibi konular sık sık gündeme gelebilir. Bu süreçte ailenizin sizden beklentileri artabilir, onların ihtiyaçlarına daha fazla zaman ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız ilişkiler ve geride bıraktığınız kişiler yeniden karşınıza çıkabilir. Bu süreçte kırdığınız kişilerden özür dilemeniz, geçmişte yarım kalmış meseleleri bir sonuca bağlamanız önem kazanacaktır. Rüyalarınız önemli mesajlar verebilir. Uzun süredir devam eden alışkanlıklarınız ve bağımlılıklarınız su yüzüne çıkacaktır. Size fayda sağlamayan davranışlarınızı bırakmaya yönelik harekete geçebilirsiniz.

Terazi
Kardeşlerinizle ve akrabalarınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Onların ihtiyaçlarıyla ilgilenmeniz ve onlara daha fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Yolculuk sırasında olası problemlere karşı dikkatli ve bilinçli olmalısınız. Bu süreçte, eksik bilgilerinizi tamamlayabilir, eğitiminizle ilgili yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Karamsar düşüncelere açık olabilir, cümlelerinizi seçerken ince eleyip sık dokuyabilir, zaman zaman kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Zihinsel açıdan olgunlaşacağınız, bilgilerinizi zenginleştireceğiniz bir dönem başlıyor.

Akrep
Uzun süredir bireysel hayatınızda yaşadığınız zorluklar geride kalmaya başlıyor. Yaşadığınız zorlukların mükafatını almaya başlayabilirsiniz. Maddi kazançlarınızla ve değer verdiğiniz konularla ilgili sorumluluk almaya başlıyorsunuz. Geleceğe yönelik maddi yatırımlar ön planda olacaktır. Güvende hissetmeye fazlasıyla önem verebilir, değerlerinizi korumak üzere harekete geçebilirsiniz. Bu süreçte harcamalarınızı kısıtlayabilir, hayata gerçekçi gözlerle bakabilirsiniz.

Yay
Burcunuz üzerinde ilerlemeye başlayan Satürn, hayatınızla ilgili önemli bir dönüm noktasında olduğunuzu ifade ediyor. Bu tarihten itibaren hayata daha ciddi gözlerle bakabilir, yaşadığınız deneyimlerle birlikte olgunlaşmaya başladığınızı hissedebilirsiniz. Sıkı bir çalışma temposuna girebilir, daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Bu etki zaman zaman zorlanmalara neden olabilir. Yaşadığınız olayların gelişiminiz için gerekli olduğunun bilincinde olarak, sabırlı yaklaşımlar sergileyebilirseniz, çok büyük çıkışlar gerçekleştirebilir, kalıcı başarılar elde edebilirsiniz. Hayallerinizi inşa etme zamanı…

Oğlak
Ruhsal ve manevi konularla ilgili derinleşmeye başlayacağınız bir dönem başlıyor. Bu süreçte kendi içinize dönerek düşünme ihtiyacı hissedebilir, geçmişte yaptığınız seçimleri ve yaşadığınız tecrübelerin sonuçlarıyla yüzleşebilirsiniz. Gizli düşmanlıklara açık olabilir, insanların farklı yüzlerini görme şansı yakalayabilirsiniz. Size zarar veren alışkanlıklarınızı bırakma kararı alabilir, kişisel ihtiyaçlarınıza ve sağlığınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. Merak ettiğiniz konuları araştırabilir, bilgilerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Kova
Arkadaşlık ilişkilerinizde önemli testlerden geçeceğiniz bir süreç başlıyor. Gitmesi gereken, size bir fayda sağlamayan arkadaşlıklarınız bu tarihten kopmaya başlayabilir. Güvendiğiniz kişilerin gerçek yüzlerini görebilir, size değer veren kişileri daha iyi anlayabilirsiniz. Bu süreç sona erdiğinde hayatınızda kalmayı başaran kişilerle uzun dostluklar kurmayı başarabilirsiniz. Kurslara katılabilir, hayallerinizi gerçekleştirmeye yönelik sorumluluklar alabilirsiniz. Olgun ve yaşça büyük kişilerle daha sık bir araya gelebilirsiniz. Bilgilerinizi geliştirme zamanı…

Balık
İş ve kariyer hayatınızda yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. Hayalini kurduğunuz bir işe başlama şansı yakalayabilirsiniz. Ancak bu pozisyon, çok çalışıp, az takdir alacağınız bir konum olabilir. Sabır göstererek, çalışmalara ağırlık verirseniz bu sürecin sonunda kademe atlayabilir, terfi edebilirsiniz. Özellikle yaşça büyük kişilerle bir arada olabilirsiniz. Ailenizin sizden beklentileri artabilir, onların ihtiyaçlarına zaman ayırmanız gerekebilir. Sorumluluk bilinciyle hareket edebildiğiniz takdirde, yaşadığınız zorluklar ileride kalıcı başarılar getirecektir.

Miray Ertuğrul

Miray Ertuğrul

12 Şubat 1991 tarihinde doğdu. İstanbul Arel Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi’nden mezun oldu. 2012- 2014 yılları arasında, Türkiye’de Astroloji alanında bir çok ilke imza atmış olan Öner Döşer’in kurmuş olduğu Astro-Art Astroloji Okulu’nda Öner Döşer’den ve Barış Özkırış’tan Klasik & Batı Astrolojisi Temel ve İleriye seviye eğitimi aldı. Şu an ustalaşma projesine devam ediyor. İnsan Kaynakları tekniklerinde Kurumsal Astroloji’den yararlanmak istiyor. Kariyer hedefi; Türkiye’de Astroloji’nin kullanıldığı alanları genişletebilmek ve Astrolojiyi doğru bir şekilde tanıtabilmek. astroloji.pembeseker.com.tr moda bloğunda günlük ve aylık burç yorumları yazan, aynı zamanda Uzman Tv’nin Astrologları arasında yer alan Miray Ertuğrul, her gün gökyüzü durumuna göre moda ve sağlık önerileri sunuyor. Bireysel yazılarını Milliyet Blog ve mirayertugrul.blogspot.com.tr adresinden sevenleriyle paylaşıyor. Facebook ve Twitter sayfalarında Uranüsyen olarak bilinen Astrolog, özel danışmanlık veriyor. İlişkiler Astrolojisi, Psikolojik Astroloji ve İş Astrolojisiyle yakından ilgileniyor. Yıldızların hayat yolunu aydınlatan ve evrensel bilgiye ulaştıran ışığını, insanlara gösterebilmeyi hedefliyor.

You may also like...