Spor Gündemi 2014/52

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

image

CİMBOM TÖKEZLEDİ

Spor Toto Süper Lig’de 15.hafta bugün oynanacak olan Trabzonspor-Eskişehirspor maçıyla tamamlanacak. Galatasaray’ın Sneijder, Chedjou ve Pandev gibi isimlerinden yoksun gittiği Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldığı haftada, Fenerbahçe evinde Mersin İdman Yurdu’nu 1-0, Beşiktaş da deplasmanda Torku Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Ancak Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında yine hakem hataları ve kararları bir hayli konuşuldu. Beşiktaş’ta Atiba, gördüğü kırmızı kart sonrası bu haftasonu oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşünce siyah-beyazlılar, maçın hakemi Halis Özkahya’yatepki gösterdi. Fenerbahçe- Mersin maçında da iki taraf lehine ve aleyhine verilen kararlar yine maçın önüne geçti.

Gaziantepspor’un evinde Bursaspor’u ağırladığı maçta ise Gaziantepsporlu oyuncunun Bursasporlu genç Enes Ünal’a arkadan attığı tekmeye maçın hakemi Hüseyin Göçek’in kırmızı kart vermeyip sarı kart göstermesi de haftanın öne çıkan hakem skandallarından biriydi. Bu kararda Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın ,MHK Başkanı Zekeriya Alp’i yoğun biçimde eleştirerek Alp’in istifa zorlanmasının bir etkisi var mıdır merak ediyorum.

MAALESEF SÜPER LİG’DE OLMAZ

Geçtiğimiz hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Beşiktaş-Adana Demirspor ve Giresunspor-Gençlerbirliği maçlarında, fair-play anlamında güzel olaylara şahit olduk. Beşiktaş-Adana Demirspor maçında, hakemin verdiği faul kararı sonrasında Adana Demirsporlu oyuncuya verdiği kırmızı kartın ardından Beşiktaşlı Veli Kavlak başta olmak üzere diğer Beşiktaşlı futbolcular hakeme giderek kararın yanlış olduğunu söylediler. Hakem de daha sonra kararını değiştirerek kırmızı kartı sarı karta çevirdi. Maçı da konuk Adana Demirspor 2-1 kazandı.

Giresunspor-Gençlerbirliği maçında ise Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan, maçın son dakikalarında Giresunspor atağında bir topu kornere çeldi. Maçın hakemi kale vuruşu kararı verirken Başkent ekibinin file bekçisi hakeme topun kendisinden çıktığını belirtti ve maçın hakemi de kararını değiştirerek korneri işaret etti.

Bu iki olay tüm spor camiası içinde takdirle karşılanırken cumartesi günü oynanan Karabükspor-Balıkesirspor maçında topu kendi ağlarına gönderen BalıkesirsporluAnteKulusic farklı bir tutum izledi. Maçın hakemi Karabükspor’un golünü ofsaytta olan oyuncunun attığı kararını vererek golü iptal etti. Oysaki golü AnteKulusic kendi kalesine atmıştı. Hakemin kararını değiştirdi ve Kulusic herhangi bir şekilde hakeme gidip golü kendi kalesine attığını söylemedi ne yazık ki. Maçı da Balıkesirspor 90+3’te Gökhan Ünal’ın ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı.

Maalesef burada şöyle bir nüans farkı var. Diğer iki fair-play hareketi Ziraat Türkiye Kupası’nda gerçekleşti. Takımların kupa maçlarını hedefsiz ve angarya maçlar olarak gördüğü kesin. Balıkesirspor ise ligin son sırasından kurtulmak için artık her puana ihtiyaç duyuyor. AnteKulusic’i burada zan altında bırakmak değil amacım tabiki ancak Hırvat futbolcu da Veli Kavlak ve Ferhat Kaplan gibi davransaydı muhtemelen takımının değerli puanlar kaybetmesine neden olacaktı. Yani kısacası Süper Lig gibi her maçta can alınıp can verilen bir ligde bu tarz fair-play hareketlerini görmemiz diğer kupalara ve organizasyonlara oranla daha zor.

VURAL PADİŞAH OLABİLECEK Mİ?

PTT 1.Lig’in bir eli yağda bir eli balda takımı Osmanlıspor’da teknik direktör Osman Özköylü’den boşalan koltuğa Türk Futbolunun sempatik teknik adamlarından Yılmaz Vural getirildi. Vural, kulüple anlaşır anlaşmaz ilk olarak şunları söyledi: “ Maalesef imparator olamadık, ama inşallah burada padişah oluruz.”

LAF-I GÜZAF

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, “Maçlardan önce İstiklal Marşı okunmasın. Doğuda ve Güneydoğu’daki maçlarda problem yaratıyor” çıkışı var bir de . ‘Duayen’ Başkan bu çıkışıyla İstiklal Marşı’na olan saygıyı muhafaza etmek istese de aslında iki ay önce yaptığı sakal ve imam hatip çıkışındaki laf-ı güzafını affettirmek istedi birilerine. Niye boş laf, söz yazmayıp laf-ı güzaf yazdığıma ise açıklık getireyim. Yeni moda Osmanlıca ya hani, ondan!

HAFTANIN MAÇINDA GÜLEN EFES

Türkiye Basketbol Ligi’nde haftanın maçında Anadolu Efes, baştan sona kadar üstün götürdüğü maçta Fenerbahçe Ülker’i 85-67 mağlup etti. Avrupa Basketbolu’nun iki kurt hocası Ivkovic ve Obradovic’in kapışmasında da gülen taraf usta oldu. Ivkovic, zamanında kendisinin yardımcılığını yapan Obradovic’e ve Fenerbahçe’ye geçit vermedi.

Potadaki diğer gelişmelerde ise Anadolu Efes, yılan hikayesine dönen Thomas Huertel transferinde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe Ülker de Euroleague TOP 16 turu öncesinde guard hamlesi yapmak istedi ve Yunan guardNikosZisis ile büyük ölçüde anlaştı. Maddi sıkıntılar nedeniyle kadrosunda önemli değişiklikler yaşayan Galatasaray ise Sırp pivotAleksMaric’in ardından Uşak Sportif’ten Justin Carter’ı da kadrosuna katmak üzere.

BAYANLAR’DA KUPA F.BAHÇE’NİN

Mersin’de düzenlenen Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası’nda mutlu sona Fenerbahçe ulaştı. Finalde Adana ASKİ’yi 81-67 mağlup eden sarı-lacivertliler, 5 yıl aradan sonra mutlu sona ulaştı ve kupayı 10.kez müzesine götürmeyi başardı.

REZİLLİK!

İstanbul Amatör Kümesi’nde dün oynanan Albayrakspor-Vefa maçında ayağı kırılan Albayrakspor’un kaptanı Lütfi Balcı, sahada ambulans hatta sedye dahi bulunmadığı için, soyunma odasından getirtilen bir bank ile saha dışına çıkarıldı. Talihsiz futbolcu, ambulansın 30 dakika sonra gelmesi nedeniyle üşümemesi için kamyonet tarzı bir aracın bagajında bekletildi.

Bu haber devlet büyüklerinin olimpiyatlara aday olmadan önce aynaya bakmaları gerektiğini bir göstergesi. Olimpiyatlara aday olacaksak önce gerçek bir spor ülkesi olmamız gerekir. Böyle rezilliklere yer olmamalı.

Anıl Yazar

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...