Cadillac CTS-V

Share

Cadillac’ın sportif model ailesi olan V genişlemeye devam ediyor. Geçen ay tanıtılan küçük sedan ATS-V’nin ardından şimdi de sıra geçen sene tanıtılan CTS’in en güçlü modeline geldi.

Daha geniş hava girişlerine sahip makyajlı ön tamponun altına karbon fiber splitter ekleyen Cadillac aynı malzemeyi, üzerine ek hava çıkışı eklenen kaputta da kullanmış. Ön panjurda farklı bir ızgara görev yaparken ön çamurluklar arkasında havalandırma yarıkları açılmış.

Daha geniş yan eteklere sahip olan otomobilde kullanılan jantlar 19 inç çaplıyken arka bölümde de dinamizm seviyesi yükselmiş. Bagaj kapağı üzerine bir spoiler ekleyen Cadillac arka tampon altınıa da küçük bir difüzör eklerken yeni egzoz sistemi dört çıkışa sahip.

İç mekanında çok büyük değişiklikler bulunmayan otomobilde metal pedal seti ve Recaro imzalı koltuklar kullanılırken Brembo imzası taşıyan güçlendirilmiş fren sisteminde 390 ve 365 mm çaplı diskler kullanılmış.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motor kullanılan CTS-V 640 beygir güç, 855 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan araç 0’dan 96 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 322 km/s olarak açıklanıyor.

Kaynak
Onur Koray

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...