Birkaç Yeni Yıl Dileği…

Share

 “Yılın en güzel zamanları… Dilerim üzerimize hep böyle karlar gibi mutluluk yağar; burnumuzun ucuna, saçlarımıza konarlar. Baştan aşağı mutluluk damlar üzerimizden. Dilerim güzel bir yıl olur. Hüzünlerin hepsi eski rakamlarda kalır. Yen rakamımız 5…”

image

1 Ocak 2015 Perşembe…

Söz uçar yazı kalır ya hani çoğu zaman. Bugünün anısına, arkamızda kalıcı bir şeyler bırakmak iyi olur diye düşündüm. Ufak bir yeni yıl dileğim var. Aslında bir değil birkaç desek daha doğru olur. Öncelikle yeni yılın bize yeni mutluluklar getirmesini diliyorum.

Mesela hepimizin hayatına bir ‘hüzün kovan kuşu’ girsin ve tüm üzüntülerimiz ‘yok olsun’. Geriye tadını çıkarabileceğimiz gülümsemeler, kahkahalar kalsın. Mesela fotoğraflara bakıp ‘ne güzel gülmüşüz’ diyebilelim. Hüzünlerden geriye kalan yıpranmış kahkahalarımızla avunmayalım.

‘Hüzün kovan kuşu’nun yanında bir de ‘Anka kuşu’ gelse, şöyle tüm görkemiyle ve asaletiyle, unuttuğumuz tüm güzellikler küllerinden yeniden doğsa, ‘var olsa’. O güzelliklerle birlikte biz de yeniden ‘var olsak’. Küllerimizden doğsak. Bugün doğmuş gibi öyle bir ‘var olsak’.

Yok oluş ve var oluş… Ufak kelime oyunları, büyük hayat oyunları aynı zamanda. Bir yılı daha geride bırakırken, yeni bir tarihe başlarken… Bu yıl, kalplerimizde hep iyilik ‘var olsun’. Sevdiklerimiz hep yanı başımızda ‘var olsun’. Yakınımızda olamasalar da, yanımızda ‘var olsun’lar. Hayatlarımızda ‘var olsun’lar ve tüm doğa kurallarına inat sonsuza kadar yanımızdan hiç ayrılmasınlar.

Ve bu yıl, kalplerimizdeki bencillik ‘yok olsun’. Hiç var olmamışçasına ‘yok olsun’. Üstümüze başımıza sinen o bencillikten arınalım. Başkalarının mutluluklarıyla mutlu olmayı bilelim. Bunun için de sevelim, hem de çok sevelim. Kalbimizdeki son bencillik kırıntısı ‘yok olana’ kadar sevelim.

Peki ya sonra? Sonrası iyilik, sağlık…

Sağlıklı olalım. Mutlu olalım. Sevdiklerimizle ‘var olalım’.

Neval Kurtulmuş

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...