Spor Gündemi 2015/1

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

DERBİDE GÜLEN TARAF ASLAN

Spor Toto Süper Lig’de devre arasına girerken zirvenin şeklini belirleyecek mücadelede Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştı. İklim şartları ve ağır saha zemini nedeniyle futbol kalitesinin düşük olduğu karşılaşmayı Galatasaray, FelipeMelo ve Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-0 kazandı.

Beşiktaş’ın 10 kişi kaldığı dakikaya kadar özellikle Atiba’nın da yokluğu sebebiyle Beşiktaş orta sahası üstünde etkinlik kuran Galatasaray, Gençlerbirliği maçında olduğu gibi öne geçtikten sonra oyunun kontrolünü kaybetti. Bir kişi eksik olan Beşiktaş, Galatasaray’ın üzerine gelirken  sarı-kırmızılılar Burak’ı savunma arkasına sarkıtarak ikinci golü buldu ve zaferini perçinledi.

Beşiktaş ligin ilk yarısında, Avrupa Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası üçgeninde mücadele ederken, oynadığı futbolla takdir topladı. Ancak siyah-beyazlıların oynadıkları iki derbiyi de hem de evinde kaybetmesi hem takım üzerinde derbilerde için bir psikolojik eşik yarattı hem de teknik direktör SlavenBilic’in eleştirilmesine neden oldu.

Benim şahsi görüşüm de, iki sezondur derbilerde fark yaratamayan Bilic’in bu konu üzerine yoğunlaşması gerektiğidir. Takım kupada takımın havlu atmak üzere olmasına rağmen Bilic, elindeki oyuncu topluluğuyla siyah-beyazlılar için sezonun ikinci yarısı adına umut verdi. Ancak bütün bir sezonun emeğinin şekilleneceği ikinci yarıda, Bilic’in büyük ve kilit maçlar için takımını ve kendisini daha iyi hazırlaması gerekiyor.

Fenerbahçe’nin 36 puanla ligin ilk yarısını zirvede tamamlarken, Beşiktaş ve Galatasaray 35 puanla sarı-lacivertlileri takip ediyorlar.

16 Hafta üzerinden oynanan Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısı bugün oynanacak olan, Balıkesirspor- Trabzonspor ve Mersin İdmanyurdu-Gençlerbirliği maçlarıyla tamamlanacak.

ES ES ‘TE YAPRAK DÖKÜMÜ

Kırmızı-siyahlı kulüpte hafta içi patlak veren Erkan Zengin krizinin ardından dün alınan Gaziantepspor mağlubiyetiyle, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam istifa edeceğinin sinyallerini verdi.

Eskişehirli olmam nedeniyle yıllardır çok iyi takip ettiğim Eskişehirspor’da son dönemde yaşananlar beni bir hayli üzüyor. Mesut Hoşcan yönetiminin borçla boğuştuğu son 2 yıldır, takımdan ayrılan ayrılana. Veysel Sarı ve Tarık Çamdal gibi isimlerin Galatasaray’a başarıyla pazarlanması (pazarlanması diyorum çünkü dün oynanan derbide yaklaşık 5.5 milyon Euro’ya mal olan bu iki oyuncudan bir tanesi bile 18 kişilik maç kadrosunda yoktu) sonrasında kulüp kan kaybetmeye devam ediyor. Son olarak Erkan Zengin’in de yaklaşık 1.5 aydır takımdan ayrılmak istediği biliniyordu. Kulübe alacakları için ihtarname çeken Erkan Zengin, geçtiğimiz Cuma menajeriyle İstanbul’a giderek Fenerbahçe ile el sıkıştı. Ancak Eskişehirspor yönetiminin oyuncunun alacaklarını ödeyerek oyuncunun serbest kalmasını engelledi. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Erkan’ın alacaklarını ödediklerini ve transfer için diğer kulüplerin kendilerine bonservis bedeli ödemesi gerektiğini açıkladı. Hoşcan, kendilerine sadece Trabzonspor’un resmi teklif yaptığını belirtirken, İsveçli oyuncu gönlünden geçen takımın Fenerbahçe olduğunu açıkladı.

Ortaya atılan bir iddiaya göre, Erkan Zengin’in 1 milyon 800 bin TL’lik alacağını Trabzonspor ödedi. Basında yer alan haberlerde ekonomik çıkmaz içinde olan Eskişehirspor’un bu parayı denkleştirmek için bordo-mavili kulüpten yardım aldığı ileri sürüldü. Ancak Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan bu iddiayı sert bir şekilde yalanladı.

Cumartesi günü bir televizyon programına açıklamalarda bulunan Erkan Zengin, Eskişehirspor Kulübü’nün sözünde durmadığını söyledi. Kulübe para kazandırmak istediğini söyleyen Zengin, “Gerekirse İsveç’e döner ve isimsiz bir kulüpte oynarım” dedi.

Kırmız-siyahlılar yoğun kar yağışının ardından ağır iş makineleriyle federasyon tarafından patates tarlasına çevrilen sahalarında dün Gaziantepspor’u ağırladı. Karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılan Es Es’te Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, görevi bırakacağının sinyallerini açıkça verdi.  Kulüpteki maddi imkansızlıklara ve bu sezon alınan başarısız sonuçlara değinen Sağlam, 8 hafta önce oynanan Sivasspor maçının ardından da istifa etmiş,  45 yaşındaki teknik adamı yöneticiler ikna ederek görevine döndürmüştü.

SİVAS’TA SERGEN ETKİSİ

Teknik Direktör Roberto Carlos’la yollarını ayıran Sivasspor’da direksiyona oturan Sergen Yalçın, ilk iki maçında 4 puan toplayarak takımını devre arasına girerken krizden çıkardı. Geçen hafta Kasımpaşa ile deplasmanda golsüz berabere kalan Sivasspor, bu hafta evinde Karabükspor’u 2-0 yenerek 6 maç sonra galibiyeti hatırladı.

Sivasspor’dan ayrılan Roberto Carlos ise, Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayıran Akhisar Belediyespor ile anlaştı.

EL NİNO’YA 45 BİN KİŞİLİK HOŞGELDİN PARTİSİ

2007 yılında Atletico Madrid’den ayrıldıktan sonra Liverpool’a transfer olan, daha sonra ise Chelsea ve Milan’da kariyerini yeniden ayağa kaldırmaya çalışan İspanyol golcü FernandoTorres yuvaya geri döndü. VicenteCalderon’da 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde Torres için kulübü Atletico Madrid görkemli bir imza töreni düzenledi. Ara transfer döneminin henüz açılmaması sebebiyle resmi sözleşmeye imza atamayan İspanyol golcünün bonservisi halen Chelsea’de bulunuyor. FernandoTorres, 1.5 yıllığına kiralandı Atletico Madrid’de 19 numaralı formayı giyecek.

Kendi adımıza işin acı tarafı, bir futbolcu için düzenlenen imza törenine 45 bin kişi katılırken, Türkiye’nin en büyük üç takımından ikisinin oynadığı derbi mücadelesini 28 bin kişi izliyor. Türk Futbolu’nun geldiği son nokta budur işte.

TOP 16’YA İYİ BAŞLADIK

Avrupa Basketbol Ligi Euroleague’de haftayı 2/3’le kapattık. Fenerbahçe Ülker evinde kaybetse de oynadığı basketbolla gelecek adına bizleri ümitlendirdi. Galatasaray, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta ZalgirisKaunas’ı İstanbul’da, Anadolu Efes ise İspanyol ekibi LaboralKutxa’yı  deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Efes’te 2 ay önce kolu kırılan Sırp pivotNenadKrstic yeniden parkelere dönerken, yeni transfer Fransız guard Thomas Huertel de eski takımına karşı forma giydi. Karşılaşmanın ilk yarısında savunmasını oturtmakta zorlanan temsilcimiz, ikinci yarıda savunma sertliğini istediği düzeye getirdi ve galibiyete uzandı.

Euroleague’de haftanın maçında ise Fenerbahçe Ülker, evinde CSKA Moskova’yı konuk etti. Son dönemlerde izlediğim en keyifli mücadelelerden biri oldu. Uzatmaya giden karşılaşmayı konuk ekip CSKA Moskova 84-81 kazandı. Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker’de yeni transfer Yunan guardNikosZisis de karşılaşmada forma giydi. Zisis, takımın organizasyonu konusunda gayet başarılı bir performans sergilerken, Yunan oyuncunun 5 faulle oyun dışı kalmasının ardından sarı-lacivertliler hücumda organizasyon sıkıntısı çekti. Ancak Fenerbahçe Ülker’in Zisis’le birlikte guard bölgesindeki sıkıntıyı aşacağını söyleyebiliriz.  

İSTANBUL BŞB’DEN ÜÇLÜK SHOW!

Türkiye Basketbol Ligi’nin 14.haftası bugün oynanacak Beşiktaş İntegral Forex-Anadolu Efes ve F.Bahçe Ülker-Darüşşafaka Doğuş maçlarıyla tamamlanacak. Ligde cumartesi günü oynanan maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray’ı deplasmanda 84-81 mağlup ederken, 15 üçlük isabetiyle maçı tamamladı. Galatasaray ligdeki 7.mağlubiyetini alırken, kadro darlığı ve mali sıkıntılarla birlikte 7.sıraya inen sarı-kırmızılılar play-off’a  girememe tehlikesini yaşamaya başladı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...