Stephen Hawking Kendisini Canlandıran Eddie Redmayne’ı Tebrik Etti

Share

The Theory of Everything’te (Her Şeyin Teorisi) canlandırdığı Stephen Hawking rolüyle 2015 Oscar’larında en iyi erkek oyuncu ödülüne uzanan Eddie Redmayne’a bir tebrik de Stephen Hawking’in kendisinden geldi.

image

Hawking, Facebook hesabında “Eddie Redmayne’ı The Theory of Everything filminde beni canlandırarak Oscar kazandığı için tebrik ediyorum. Aferin Eddie, seninle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

The Theory of Everything’te Stephen Hawking rolünü canlandıran Eddie Redmayne, ünlü fizikçinin sağlıklı günlerinden başlayarak adım adım ALS’in pençesine yakalanışını beyaz perdeye mükemmel bir biçimde aktarmıştı.

image

Merkez sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından dolayı oluşan ALS, hastaların sinir sistemini felç edip zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bir hastalık.

1693’ten beri ALS hastası olan Stephen Hawking, hayatını tekerlekli sandalyeye mahkum olarak sürdürüyor ve düşündüklerini özel bir bilgisayar aracılığı ile konuşmalara dökebiliyor.

Merve Deniz

You may also like...